Önümüzdeki günlerde asgari ücret zammının piyasaya yansıyacağını belirten Birsen, enflasyonu durdurmanın asıl amaç olması gerektiğine dikkat çekti. 

“İşveren ağır yüklere maruz kalacak”
Geçim şartlarının zorlaşmasından ve bunun yanında çalışan emeklilerin daha fazla ücret alması gerektiğini belirten Birsen, “Çalışan emeklilerimizin hayatını devam ettirebilmesi için hak edilenin altında bir ücret verildiği o gün yapılan toplantıda TÜRK-İŞ temsilcisi tarafından belirtildi. TÜRK-İŞ’in onaylamadığı bir asgari ücret belirlendi. Madalyonun diğer tarafına baktığımızda yanında çok işçi çalıştıran, çok ağır yüklere maruz kalan işveren kesimi var.” ifadesini kullandı.

“Fiyat güncellemesi ve zamlar yolda”
Önümüzdeki günlerde asgari ücretin piyasaya yansıyacağını belirten Birsen, “Ben buradan tüm katmanlara, yani bu işin içinde olanlara seslenmek istiyorum. Enflasyonu durdurabilmek için herkes üzerine düşen görevi yapmalı, yani gerekiyorsa kar marjlarımızı geri çekerek enflasyonu körüklemeden; geçim şartlarını zorlaştırmadan yapacağımız zamlarda bu zorlukları düşünerek hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum.” dedi

Eve teslim mobilya ve beyaz eşyada dikkat Eve teslim mobilya ve beyaz eşyada dikkat

“Kıdem tazminatı yükü işletmeler üzerinden alınmalıdır”
Şu anda uygulanan asgari ücretin işletmelere daha ağır yükler getireceğini vurgulayan Birsen, “Kıdem tazminatı yönünden ortalama fiyatların bugün ki asgari ücretten belirlenmesi yani 20 bin 02 TL’den hesaplanması gerekmektedir. Bir de kıdem tazminatı yükü işletmelerin üstünde olduğundan işi daha da zorlaştıracaktır. Devletimizin mutlaka kıdem tazminatı fonu kurarak hem işletmeler, hem de devlet tarafından sübvanse edilerek kıdem tazminatı yükünün işletmeler üzerinden alınmasını sağlamalıdır.” açıklamasında bulundu.