Üniversiteliler gelmedi apartlar boş kaldı Üniversiteliler gelmedi apartlar boş kaldı

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Adayı Kasım Karakaş bir yazılı basın açıklaması yayınladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Eskişehir’de gelişimi durma noktasına gelmiş mahalleler var. Fevzi Çakmak, Şarhöyük, Yeşiltepe mahallelerine müteahhitler girmek istemiyor. Bu mahallelere 2 kattan fazla yapı izni verilmediği için buralar gelişmiyor. Çeşitli gerekçeler ve aslı astarı olmayan söylemlerle kat artırımının yapılmadığı bu mahalleler seçimden seçime hatırlanmaktan usandı. Bu mahalleler en az 4 kat olacak şekilde yeni bir düzenleme istiyor. Gelinen noktada kent genelinde arsa sahipleri arsa karşılığında müteahhitlerden en az 2 daire istemekte. Bu mahallelerde 4 katlı bina yapacaksınız ki müteahhit arkadaşlar zarar etmesin.

Bu mahalleler nedense hiç konuşulmuyor. Olası güçlü bir Eskişehir depremine bu mahallelerde dayanabilecek ev sayısı oldukça az. 1970’li, 1980’li yıllarda yapılmış binalarda insanlar yaşamaya çalışıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu konuda derhal bir çalışma başlatmalıdır. Ayşe Ünlüce göreve geleli 100 gün oldu ama bu mahalleler hakkında tek kelime etmedi. Eskişehir’de ciddi bir arsa sıkıntısı var. Kentin gelişimi açısından, daha modern bir Eskişehir için acilen bu konuda harekete geçilmelidir."