Laik ve bilimsel eğitim ilkelerini yaşatmak amacıyla; Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, Eğitimciler Derneği, Köy Enstitüleri Araştırma ve Eğitim Geliştirme Derneği, Memleket Sevdalıları Derneği, Öğrenci Veli Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve 29 Ekim Kadınlar Derneği bir araya geldi.

LABEP adına konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Sevgi Akmen; “ Bizler, Cumhuriyetimizin kuruluş hedeflerine ulaşılabilmesi için gelecek nesillerin çağdaş, laik ve bilimsel eğitime erişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda LABEP Eskişehir bileşenleri olarak Cumhuriyetimizi korumak, Atatürk ilke ve devrimleriyle kazanılmış haklarımızı yaşatmak, güçlendirmek ve geleceğe taşımak için çaba harcayacağız.” dedi.

İMAMA DEĞİL ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Müftülükler ile birlikte yürütülen ilkokul, ortaokul ve liselerde "manevi danışmanlık" hizmeti adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı görevlendirmesini kabul etmediklerini söyleyen Akmen, bu konudaki protokolün iptal edilmesini talep ettiklerini söyledi. Akmen; “Okullarda imama değil öğretmene ihtiyaç olduğunu bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz. Karma eğitime karşı olan ve okullarda haremlik selamlık uygulamasını getirmek isteyen gerici anlayışı kabul etmiyoruz. Bilinmelidir ki, kız çocuklarının okutulmasının önündeki engel karma eğitim değil, dinci yapılar ve tarikatlarla protokoller yapan siyasi anlayıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'nı Anayasamız ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ilkelerine bağlı kalmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Eskişehir’de Gaziler Günü Anma Töreni gerçekleştirildi Eskişehir’de Gaziler Günü Anma Töreni gerçekleştirildi

Akmen, LABEP olarak 25 Ağustos Cuma günü saat 18:00'de Ulus Anıtı önünde LABEP'i oluşturan kurumların genel başkanlarının da katılımıyla "Laik ve Bilimsel Eğitimden Vazgeçmeyeceğiz" başlıklı kitlesel bir buluşma planladıklarını da sözlerine ekledi.