Asayiş

 Eskişehir mührünü kaybetti!

Abone Ol

kaynak esgazete.com 

Haber Şaban Bağcı

Uzun bir süredir Eskişehir’de ikamet eden, sanat eğitmeni, mühür sanatçısı, ressam ve şair Alkan Keskin’in cansız bedeni gelen ihbar üzerine 5 gün önce Marmaris’teki Günnnücek Milli Parkı içerindeki bir gölette bulundu. Ölüm nedeni henüz belirlenemeyen sanatçının cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Marmaris Beldibi Mezarlığına defnedildi.

Sanatçı adına bir hatıra ormanı oluşturulacak

Keskin’in vefat haberi sonrası yasa boğulan arkadaşları, doğa aşığı olan ve hayatı boyunca bulduğu her tohumu yaşatmayı kendine amaç edinen hatta sosyal medyada kurduğu bir hesap aracılığıyla bunu herkese aşılayan sanatçının anısına bir hatıra ormanı oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirttiler.

Alkan Keskin Kimdir?

  1. yılında Afyon’a bağlı Çamözü köyünde dünyaya gelen Keskin, ilkokulu doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi Konya’ya bağlı Akşehir’de bitirdi. Çocuk yaşta ona gelecekle ilgili hayallerini, bakış açısını, insan ve doğa sevgisini, yoklukla mücadele, tüm insanları anlama yetisini kazandıran annesini kaybetti. Annesinden öğrendiklerini en iyi ifade edebileceği resim ve şiire yöneldi. Lise yıllarında emekli bir köy enstitüsü öğretmeni olan İsmet Şen’den aldığı 11 günlük bir resim kursu sonucunda Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Lisans eğitimini başarı ile tamamlamasının ardından Eskişehir’e yerleşmeye karar verdi ve sanatın pek çok alanında çalışmalar üretti. Binlerce yıldır süren mühür geleneğini kendine has tarzı ve diliyle yorumlayan Alkan Keskin “kişiye özgü” yüzlerce mühür üretti ve “ekslibris mühür sanatçısı” olarak tanındı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin müze ve kitap tasarımı projelerinde görev aldı. 2019 yılında ablası ve babasının yaşadığı Marmaris’e yerleşen Keskin’in cansız bedeni 13 Mayıs 2020 tarihinde Günnücek Milli Parkı içindeki bir gölette bulundu. Sanatçının ölüm nedeni hâlâ belirsizliğini koruyor.

Alkan Keskin, arkasında yüzlerce mühür, kitap tasarımı, şiir ve aforizma bıraktı.