Gündem

Eskişehir Tarım Platformundan Gümüş’e ziyaret

Eskişehir Tarım Platformu üyeleri, Eskişehir İli Tarım ve Orman Müdürü  Ender Muhammed Gümüş’ü makamında ziyaret etti.

Abone Ol

Eskişehir Tarım Platformu üyeleri, Eskişehir İli Tarım ve Orman Müdürü  Ender Muhammed Gümüş’ü makamında ziyaret etti.

Platform olarak “Tarım Manifestosu” hazırladıklarını ifade eden TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Selma Güder, amaç ve hedeflerinin “Şehrimizin tarımının gelişmesine katkı vermek, tarım ürünleri üretici ve tüketicilerini korumak”   olduğunu belirtti.

Platform üyelerinin de görüşlerini dile getirdiği ziyarette  Gümüş; İl Müdürlüğü olarak yapılan proje ve çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Eskişehir’de üretim yapmak isteyen her çiftçiye hibe desteği, teknik destek verildiğini, şahsi olarak da her zaman üreticinin yanında ve ulaşılabilir olduğunu dile getirdi.

Özellikle platformun yakın zamanda “Hobi bahçeleri” ile ilgili yaptığı basın açıklaması konusunun önemini ve İl Müdürlüğü olarak sorumlulukları hakkında bilgi verdi.

“Toprak Koruma Kanunu’na eklenen maddeler dışında, bizdeki süreç; hobi bahçelerinin tespiti, arazi bozulmalarının veya usulsüz arazi bölmelerinin tespiti, hileli bir yol ile bu yapılmışsa, ilgili mahkemeden tapu ihlali davası açılır. Verenlere karşı cezai işlem uygulanır. Kooperatif ise; kooperatif başkanı savcılığa bildirilir. Bu konu,  tarım topraklarımız adına çok ciddi bir tehlikedir!

Eskişehir Tarım Platformu olarak; şehrimiz, üreticimiz adına Tarım ortak paydasında gerçekleştirilen ziyaretten dolayı Sayın Ender Muhammed Gümüş ve ekibine teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyoruz”dedi