Eskişehirspor taraftarı akşamüzeri Galatasaray Fenerbahçe derbisi nedeniyle şehir turu atarak adeta Galatasaray-Fenerbahçe taraftarı aradı.  

Akşam saatlerinde Üniversite Caddesi’nde bulunan Espark AVM önünde bir araya gelen Eskişehirspor taraftarları marşlarla şehir merkezini turladı.

Hoşnudiye Mahallesi’nde bulunan Barlar (Vural) Sokağı’na gelen taraftar grubu, Fenerbahçe-Galatasaray maç yayını yapan işletmelerde oturan müşterilere küfür ederken sokak içerisinde yer yer patlayıcı maddeler kullandı. 

Buradan Kanatlı AVM önüne yürüyen grup, bir Fenerbahçe formalı taraftarı darp etmeye kalkıştı. Can güvenliği açısından polis aracına alınan Fenerbahçe taraftarını linç etmek isteyen grup, polis aracının etrafını çevreleyerek taraftarın kendilerine verilmesini istedi. Bu esnada polisler taraftarları dağıtmak üzere coplu ve biber gazlı müdahalede bulundu.

Buradan Adalar Mevkii’ne yürüyen grup, maç yayını yapan bir işletmenin camlarını kırarken, işletmecilerin isyanı da gözlerden kaçmadı.

Daha sonrasında şehir turuna devam eden Eskişehirspor taraftar grubu Üniversite Caddesi’ni trafiğe kapatarak, yer yer çevreye patlayıcı maddeler atarak Espark AVM önüne geldi. Burada bulunan Kızılay’a ait Kan Bağış Tırı’nın etrafında marşlar söyleyen grup Eskişehir, Adalar civarına yürüyüp buradan dağıldı.

Her türlü toplumsal olaylara karşılık hazır bekletilen Çevik Kuvvet Şube Ekipleri’nin bugünkü olaylara müdahale etmediği, yer yer Asayiş ve Önleyici Şube Ekipleri’nin müdahale etmekte zorlandığı da gözlerden kaçmadı.