İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ulucan, proje okulu atamalarında adaletsizlik yapıldığını söyleyerek Milli Eğitim Bakanlığı’na sert eleştiriler yöneltti.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarıyla ilgili uygulamalarını sert sözlerle eleştirdi. Ulucan, özellikle “proje okulları” kapsamında yapılan görevlendirmelerde liyakat yerine siyasi referans ve sendika üyeliği gibi kriterlerin ön planda tutulduğunu söyledi.

Ulucan, 2014 yılında yaklaşık 30 bin okul müdürü ve müdür yardımcısının sendikal nedenlerle görevden alındığını hatırlatarak, şimdi de benzer bir adaletsizliğin öğretmen atamalarında yaşandığını belirtti. Proje okullarının köklü eğitim kurumları olduğunu vurgulayan Ulucan, “Bu okullara yıllarını vermiş, öğrencilerine ve okullarına değer katmış öğretmenler yerine tanıdıklar, referanslı kişiler atanıyor. Bu liyakat mi, yoksa sadakat mi?” diye sordu.

Örnek olarak Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan ve Avrupa çapında birinci olan E-twinning projesine imza atan bir öğretmenin atamasının yapılmadığını söyleyen Ulucan, “Atama yapılırken hangi kriterler dikkate alındı?” diyerek yetkililere seslendi.

Ayrıca norm fazlası duruma düşen öğretmenlerin mağdur edildiğini, yerlerinden edilerek düzenlerinin bozulduğunu ifade eden Ulucan, “Bu insanlar yıllarını mesleklerine vermiş, yaşadıkları yerlere alışmış kişiler. Bu mağduriyetin hesabını kim verecek?” dedi.

Ulucan, daha önce yapılan bazı atamaların yargıdan döndüğünü ve bu süreçte ortaya çıkan kamu zararının bakanlık bütçesinden karşılandığını hatırlatarak, “Bu zarar sizin cebinizden çıksaydı aynı kararı alır mıydınız?” sorusunu yöneltti.

Eğitim sisteminin her geçen gün siyasi baskılarla şekillendirilmeye çalışıldığını savunan Ulucan, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, çağdaş ve sorgulayan bireylerin yerine biat eden bir nesil yetiştirilmek istendiğini iddia etti. “Başaramayacaklar. İzin vermeyeceğiz.” diyerek sözlerine devam eden Ulucan, Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyararak şu çağrılarda bulundu:

Nebi Hatipoğlu’ndan Eskişehir için önemli açıklamalar Nebi Hatipoğlu’ndan Eskişehir için önemli açıklamalar

“Yıkılan okulların yeniden yapılmasını hızlandırın, taşımalı eğitimdeki çocukların yemek ve ulaşım koşullarını iyileştirin, atama bekleyen öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılara son verin. Eğitim sistemindeki tüm sorunların takipçisi olacağız.”

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı, öğretmenlerin ve öğrencilerin haklarını hem TBMM’de hem de meydanlarda savunmaya devam edeceklerini belirterek açıklamasını sonlandırdı.