Gündem

Eskişehir'in kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Eskişehir Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Abone Ol

Eskişehir Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümünde Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Törende konuşan Eskişehir Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Cihan Taşar, "Çağdaş Cumhuriyet kenti, Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümünü  coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. 2 Eylül Kurtuluş günümüz kutlu olsun. Kurtuluş günleri, tarihe not düşmenin yanında, geleceğimize yön vermesi açısından da son derece önemli günlerdir." dedi.

Taşar sözlerine şu şekilde devam etti; "Düşman işgali altında kadını erkeği, yaşlısı ve genciyle çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık destanı yazarak kutsal vatan topraklarımızın bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor; Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutlar. Cumhuriyet kenti, Eskişehir’in Çağdaş, Yurtsever halkına saygılarımızı sunarız."