Spor

Eskişehirspor maçı kadın ve çocuklara ücretsiz

Eskişehirspor Kulübü, son dönemde ülkemizde art arda gerçekleşen ve toplumsal travmalara sebep olan kadına ve çocuğa yönelik şiddet olaylarına karşı büyük üzüntü duyduklarını belirten bir açıklama yaptı.

Abone Ol

Eskişehirspor Kulübü, son dönemde ülkemizde art arda gerçekleşen ve toplumsal travmalara sebep olan kadına ve çocuğa yönelik şiddet olaylarına karşı büyük üzüntü duyduklarını belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, sadece köklü bir spor kulübü olarak değil, aynı zamanda şehrin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olarak bu tür elim olaylara karşı farkındalık oluşturmayı ve toplumsal bir mesaj vermeyi amaçladıkları vurgulandı.

Bu kapsamda, Eskişehirspor yönetimi, cumartesi günü oynanacak olan Osmanlı 1453 maçında pozitif ayrımcılık içeren bir karar alarak tüm kadınlar ve 12 yaşından küçük çocuklar için maçın ücretsiz olacağını duyurdu. Karşılaşma saat 19.00’da Atatürk Stadyumu’nda, Doğu Maraton ve Kale Arkası tribünlerinde izlenebilecek.

Ayrıca, maçı izlemeye gelecek olan kadınlar ve çocuklar için Passolig ücretinin kulüp tarafından karşılanacağı da belirtildi. Bu karar, Eskişehirspor’un kadına ve çocuğa yönelik şiddet olaylarına karşı ne kadar hassas olduğunun bir göstergesi olarak sunuldu.

Kulüp, açıklamanın sonunda #KadınaVeÇocuğaDokunma etiketiyle kamuoyuna seslenerek, tüm halkı bu önemli sosyal farkındalığa destek olmaya davet etti.

Açıklama, Eskişehirspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Entok imzasıyla yayımlandı.