Gündem

Esnaf Eskişehirli Öğrencileri Bekliyor

1 Ekim’den itibaren uygulanmaya başlayan ticarethane elektrik aboneliklerine yapılan yüzde 20’lik zam ile esnafın yükünün daha da arttığını söyleyen Eskişehirli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ekrem Birsen, üretilen mal ve hizmetlerin fiyatını tekrar gözden geçirmek durumunda olduklarını ifade etti. 

Abone Ol


Ticarethane elektrik aboneliklerine yapılan yüzde 20’lik zammı değerlendiren Birsen, “Yazın özellikle hizmet sektöründeki esnaf ve sanatkarlarımızın daha yoğun bir şekilde elektrik kullandığını biliyoruz ama kışa girerken de yine aynı sektördeki esnafımız elektrik girdilerine zam yapılmasının esnafımızın yükünü arttıracağı ortadadır. Esnaf ve sanatkarlarımız her gelen zam karşısında direnerek halka yansıtmamaya çalışıyorlar. Fakat tabi ki bir noktada da çaresiz kalarak üretilen mal ve hizmetlere zam yapmak zorunda kalıyoruz. Elektriğe yapılan zam da yükü arttıracaktır.” açıklamasında bulundu.
Öğrencilerimize Güzel Hizmet Etmeye Talibiz
Geçtiğimiz yaz sezonunda gurbetçilerden de umduklarını bulamadıklarını dile getiren Birsen, eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerden umutlu olduklarını söyledi. Eskişehir’deki öğrencilere seslenen Birsen, “Öğrenci kardeşlerimizin anne baba sıcaklığıyla onlara hizmet etmek için bütün imkanlarımızı kullandık ve hazırız. Bütün öğrenci kardeşlerimizin özellikle birebir ilişki kurabileceği, parası olmadığında karnını doyurabileceği tek adresin esnaf ve sanatkarlarımız olduğunu buradan duyuralım. Öğrencilerimizden aile yuvası sıcaklığını bulabilecekleri esnaf ve sanatkarlarımızı tercih etmelerini istiyoruz. Biz de öğrencilerimize bu yaklaşımla daha güzel hizmet etmeye talibiz.” dedi.
Mazotta da İndirim İstiyoruz
Benzine yapılan indirimi de değerlendiren Birsen, hükümete seslendi. Birsen, “Yakıttaki birtakım indirimlerin benzinde yapılması, mazotta yapılmaması ulaşım sektörünü gerçekten büyük ölçüde etkiledi. Dolayısıyla nakliye fiyatları da düşmedi. Bununla ilgili de taşıma sektöründeki esnaflarımız zorluk yaşıyor. Benzindeki indirimin mazota da uygulanarak piyasaların biraz daha rahatlaması ve ulaşım sektöründeki esnafımızın biraz daha düzgün bir şekilde evine ekmek götürmesine imkân sağlaması daha iyi olacaktır. Bir an önce hükümetimizden mazot fiyatlarının gözden geçirilmesini istiyoruz.” şeklinde taleplerini dile getirdi.