İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer: “Milli Eğitim’in kimyası bozuldu, verilen eğitimin kalitesi ölçülemez halde”

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasında; eğitimin plansız, programsız ve iletişimsiz bir vaziyete büründüğünü dile getirdi. Başkan Gürol Yer; “598 okulda; 178 bin 275 öğrenci ve 12 bin 474 öğretmen bulunuyor. Okullarda her gün problem, her gün sıkıntı. Tüm bunlara karşı Milli Eğitim açıklama yapmıyor, tek cevap dahi vermiyor, veremiyor. Siyasi iktidarın 22 yıl ömründe 9 Milli Eğitim Bakanı değiştirdiği bir uygulamada, her bakan kendince bir sistemi denedi, dayattı. Böylelikle bu günler, bu plansızlığın sonucu olarak karşımıza çıktı” dedi.

‘Emekli yılı’‘ızdırap yılı’ oldu… ‘Emekli yılı’‘ızdırap yılı’ oldu…

DERİ KOLTUĞUNDA GÜNÜN TADINI ÇIKARIYOR

Eskişehir’de Odunpazarı ilçesinde ve mahallelerinde okul plansızlığından bahsettiklerini dile getiren Gürol Yer; “Açılmayan, açılamayan, kapatılan, boş tutulan okulları söyledik. Okul kayıt döneminde mevcut Milli Eğitim Bakanı’nın ‘kayıt parası alınamaz’ söylemine rağmen hem yasal kayıt hakkı olanlardan hem de alan dışı yapılan kayıtlarda, velilerden istenen yüksek ve can yakıcı meblağlardan bahsettik. Deri koltuğunda oturup, günün tadını çıkarıp, protokollerde kendini gösterip sorumluluğu olan alanda sıkıntıları duymayıp, duyduklarına ve gördüklerine gıkını çıkarmayıp iş yandaş atamaya, kollamaya gelince çok rahat imza atan çok kıymetli İl Milli Eğitim Müdürüne buradan sesleniyoruz. Sen Eskişehir insanına bugün değil de ne zaman hizmet edecek, bu insanların sana emanet ettiği evlatları ne zaman düşüneceksin? Sıkıntıları, eksikleri, dertleri ne zaman bitireceksin Sayın Müdür?” şeklinde konuştu

PEMBE LAFLARI BIRAKIN ARTIK

Yaşanan sıkıntılardan dolayı üzgünlük duyduklarını dile getiren Gürol Yer; “
Siyasi referansı olduğunuz bürokratlarınızı bir zahmet ikaz edin ve sorumluluklarını, vazifelerini hatırlatın. Okullar çözemediğiniz temizlik probleminden dolayı salgın hastalık riskiyle karşı karşıya haberiniz olsun. Hiç mi vicdanınız yok? Bunca yazılan, çizilen ve söyleneni duymuyor musunuz? Bırakın pembe lafları, bırakın gerçek dışı vaat ve söylemleri. Evlatlarımıza, değerlerimize ve geleceğimize sahip çıkın. Yaşanan sorunlara, dertlere ve tasalara eğilin” şeklinde ifadelerde bulundu.