Adıyla değil, tadıyla meşhur çiğbörek lokantası Eskişehir'de 1999 yılından buyana hizmet veriyor
Eskişehir'de 20 yıldır hizmet veren Bulvar Çiğbörek kaliteli ve lezzeti ile dikkat çekiyor.
Ahmet Ulupınar ve Nadir Rençber’in işlettiği Bulvar Çiğbörek açıldığı günden beri aynı adreste, aynı kalitede hizmetini vermenin gururunu yaşıyor.
İşletmelerine gelen konukları kendilerini evlerinde hissedecekleri gibi sıcak ve ilgili bir ortamda ağırladıklarının altını çizen Ulupınar, "Yemek sunumu olarak sadece 1900 yılların başlarında Kırım’dan sürgün olarak buraya gelen ve yerleşen Tatar halkına özgü bir yemek olan çiğbörek servisi yanında tatar böreği göbete, kavurma, su böreği, ev hanımları tarafından yapılan ev mantısı yapılmaktadır. Açıldığı günden beri seçkin ustalarla hizmete devam eden Bulvar Çiğbörek lezzet, temizlik ve sunum konusunda kalitesinden asla taviz vermedi. Dün olduğu gibi bugünde ve yarında hem Eskişehir halkına hem de Eskişehir'i farklı illerden görmeye gelen çok değerli halkımıza aynı lezzet ve kalite ile çiğbörek sunmaya devam edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Porsuk Çayı Kenarı’nda Porsuk manzaralı bahçemize müşterilerimizi bekliyorz"dedi.
ÇİĞBÖREK TARİHÇESİ
Çiğ börek, kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir. Çiğ börek veya özel isim olarak Çiğbörek Kırım Tatarları arasında adı birleşik olarak: Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek şeklinde adlandırıl. Bu börek Türkiye’nin yerli halkı tarafından Türkiye Türkçesi’nde adlandırılırken yanlış bir anlam kazanarak çiğ börek olmuştur, bu yemek Çiğ Köfte gibi çiğ et ihtiva etmez, ancak et böreğe (içli köfte gibi birçok Anadolu yemeğinin tersine) pişirilmeden konur. Böreğin adı konusunda çeşitli görüşleri vardır. Bir görüş “şırbörek” adının pişerken çıkan kızarma sesinden geldiğini öne sürerken, diğer bir görüş de Kıpçak lehçesindeki lezzetli anlamındaki “çi” den geldiğini öne sürer.
LEZZETİN PÜF NOKTALARI
Lezzetli çiğbörek sunmanın püf noktalarına da değinen Ulupınar, "20 yıldır aynı malzemeyi kullanıyoruz. Çiğbörek hamurunu bir gün bekletiyoruz ve hamurumuzu müşteri gelince açıyoruz. Açık halde bekleyen hamur hem lezzetli olmaz hem de çiğböreğin kaliteli hamur özelliğini yitirir. Etlerimizi özenle seçeriz. 20 yıldır aynı yağ, un, kıyma kullanıyoruz. Çiğböreğin içini hakkıyla hazırlıyoruz. Çiğböreğin içindeki malzemede soğan fazla ise kaliteden ve lezzetten taviz verilmiş demektir. 1 kilo soğana, 1 kilo kıyma kullanıyoruz. Hazırlanan bu miktardaki çiğbörek içinde 100 adet çiğbörek çıkıyor. 101 adet çiğbörek çıkarsa bizim hesap şaşar.
bir porsiyonda 5 adet çiğbörek oluyor. Bir porsiyon çiğböreğin yanında kendimizin hazırladığı özel sos ile yine kendimizin yaptığı turşu servis ediyoruz. Sütaş ayran kullanıyoruz.
"Adıyla değil, tadıyla meşhur" sloganımızla müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz.
İLETİŞİM
Arifiye Mahallesi İletişim Sokak Porsuk Bulvarı 11/D
Köprübaşı iskelesi karşısı
Yerli turistlerin Porsuk Çayı'nda tur atmak için bindikleri iskelenin hemen karşısı
0222 234 03 04
www.bulvarcigborek.com
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Esgazete sitemize
abone olun.