Erdal Akyazı köşe yazısı ile Esgazete'de Erdal Akyazı köşe yazısı ile Esgazete'de


Tüm Emekliler Sendikası, KESK ve DİSK Emekli-Sen ülke genelinde eylem gerçekleştirdi. Eskişehir’de de gerçekleştirilen eylemde kamu emekçileri ve emekliler tencere, tava ve düdük çalarak maaş zamlarını protesto ettiler. Köprübaşı’ndan başlayan yürüyüş Hamamyolu Yediler Parkı’nda basın açıklamasıyla devam etti.
“Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz”
Yıllardır iktidar eliyle planlı, bilinçli ve kasıtlı bir şekilde yoksullaştırıldıklarını söyleyen Tüm Emekliler Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, “BESAR'ın son verilerine göre açlık sınırı 25 bin lirayı ve yoksulluk sınırı ise 70 bin lirayı geçti. Dört kişilik bir ailenin tüm fertleri asgari ücretle çalışsa dahi hane geliri yoksulluk sınırının altında kalıyor. Milyonlarca kamu emekçisine yoksulluk sınırının yarısını bulmayan bir maaş reva görülüyor. Bizler artık içi boş müjdeler, bugün kaşıkla verileni yarın kepçe ile alan hileler, sadaka, ulufe değil, emeğimizin karşılığını, hakkımızı istiyoruz.” dedi. 
“2024 yılı emeklilerin sefalet yılı oldu”
Şanlı, “Bunun için: Öncelikle bugün tüm kamu emekçileri ne 15 bin TL olarak verilen ilave seyyanen ödeneği, tüm emeklilerin kök aylıklarına yansıtmasını, emekli aylıklarından sağlık payı kesilmesine son verilmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyor. 2024 yılı ülkemiz tarihine, emeklilerin açlık ve sefalet yılı olarak geçecek.” İfadelerini kullandı. 
“Kendilerine ıstakoz, bize kemer sıkın”
KESK Dönem Sözcüsü Sertaç Durdu ise, “Istakoz yedikleri masalardan, meclis bahçesinde düzenledikleri kebap partilerinden fotoğraf paylaşanlar yoksullaştırdıkları milyonlara “kemer sıkın” diyorlar. Her zaman olduğu gibi karlarını dörde, beşe katlayanlara siz de biraz tasarruf edin demek akıllarının ucundan bile geçmiyor. Muafiyet ve istisnalarla çalıştırdığı asgari ücretli kadar bile vergi vermeyen firmaların, şirketlerin, faizden, ranttan, dövize endeksli hazine garantilerinden beslenen asalak takımının sırtını sıvazlarken tüm yükü bize yıkmaya devam ediyorlar. Bunca yoksulluğa, sefalete rağmen gözümüzün içine baka baka “iktidarımızda işçiyi, memuru, asgari ücretliyi enflasyona ezdirmedik” nutukları atmaya devam ediyorlar.