Gündem

Gelirimizi baskılanmış TÜİK belirliyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) “vergide adalet, gelirde adalet” sloganıyla İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüş Eskişehir’e ulaştı.

Abone Ol

Yürüyüşe CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan da destek verdi.

DİSK’in “vergide adalet, gelirde adalet” talebiyle İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüşün 4. Gününde Eskişehir’e ulaşan Disk yürüyüş heyeti Eskişehir’deki sendikalar ile Ulus Anıtı’nda birleşerek Adalar Migros önünde basın açıklaması düzenledi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bizim ürettiklerimizle büyüyor bu ülke ama ürettiğimiz değerden aldığımız pay her gün daha fazla düşüyor. Çünkü Türkiye’de bütün emek gelirleri hepimizin ücreti TÜİK’in yalan yanlış, baskılanmış enflasyon rakamıyla belirleniyor. O nedenle her gün alım gücümüz geriliyor, ücretlerimiz düşüyor. Yüksek enflasyon karşısında hepimiz her gün biraz daha yoksullaşıyoruz. O nedenle ürettiğimiz değerden payımızı almak için yürüyoruz.” dedi. 
Kepçeyle değil artık kazanla alıyorlar
Çalışmış, üretmiş milyonlarca emeklinin açlık sınırının bile yarısında olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, “O uydurdukları ucube sistemde hazineden tamamlamayla 7 bin 500 lirayla hayatını sürdürmeye çalışıyor. Bugün Türkiye’de açlık sınırı 14 bin lirayı geçti. İşte o yüzden insanca yaşam için yürüyoruz. Türkiye’nin en iyi toplu iş sözleşmelerini yapıyoruz DİSK olarak ama enflasyon o kadar yüksek ki attığımız imzanın mürekkebi kurumadan ücret artışlarımız bir yandan enflasyon karşısında anlamını yitiriyor diğer yandan kaşıkla verdiğini artık kepçe değil kazanla alıyorlar.” şeklinde konuştu. 
Disk yürürse ülkenin geleceği aydınlanır
Bu ülkede, bu topraklarda DİSK yürürse, işçiler yürürse bütün karanlıklar dağılır diyen Çerkezoğlu, “DİSK yürürse, işçiler yürürse bu ülkenin geleceği aydınlanır. İşte ülkemizin geleceğini aydınlatmak ve bu ülkede eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve kardeşlik temelinde. Demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işlediği, emeğin Türkiye’sini kurana kadar hep birlikte yan yana mücadele edeceğiz. Pazartesi İstanbul’da başlattığımız bu yürüyüşü binlerce sınıf kardeşimizi, beyaz yakalı, mavi yakalı tüm işçi kardeşlerimizin sesini soluğunu, dileklerini yüklendik yarın Ankara’ya gidiyoruz.” dedi.