Siyaset

Genç başkan adaylarının hedefi büyük

CHP İl Gençlik Kolları Başkan  adayı olan Yiğit Demirdaş, Odunpazarı CHP Gençlik Kolları Başkan Adayı Ali Eren Doğan ve Tepebaşı Gençlik Kolları Başkan adayı Gün Barış Sevinç ile birlikte yola çıktıklarını söyledi.

Abone Ol

CHP gençlik kolları başkan adayları yola çıktı
CHP İl Gençlik Kolları Başkan  adayı olan Yiğit Demirdaş, Odunpazarı CHP Gençlik Kolları Başkan Adayı Ali Eren Doğan ve Tepebaşı Gençlik Kolları Başkan adayı Gün Barış Sevinç ile birlikte yola çıktıklarını söyledi.
Esgazete ziyaretinde sorularımızı yanıtlayan gençlik kolları başkan adayları, partinin emekçisi olan gençlerin partiye katılımlarını arttırmak ve onların da yönetimde söz sahibi olmalarını sağlamak için çalışacaklarını söylüyor.

2013 yılında partinin lise komisyonlarında görev alarak başlayan Ali Eren Doğan, Odunpazarı CHP Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday. “İlçeler örgütlenir, başkanlar bürokrasi yapar” diye konuşan Doğan, ilçe genlik kollarının örgütlenemediğini; üniversite öğrencilerine ulaşamadığını, üye sayısının yetersiz olduğunu söylüyor. Doğan, üniversite öğrencilerini partiye katıp, örgütlü mücadeleyi birlikte yürütebilmek ve sokaklarda binlerle yürüyebilmek için başkanlığa aday olduğunu anlatıyor. 
ÖRGÜTLÜ BİR TEPEBAŞI GENÇLİĞİ…
Tepebaşı Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olan Gün Barış Sevinç ise;  partili olarak örgütlü mücadeleyi 18 yaşından bu yana veriyor. O da Odunpazarı Adayı Ali Eren Doğan gibi lise komisyonlarında görev almış. “Tepebaşı 2 üniversitenin olduğu bir ilçe bu konjonktüre karşın Tepebaşı'nda gençlik örgütlenemiyorsa ve sesi duyuramıyorsa, ilçe gençlik kolları herhangi bir etkinliğe etkin katılım gösteremiyorsa, burada bir yanlış ve eksiklik vardır.” diye konuşan Sevinç, bu eksiği tamamlamak ve örgütlü bir Tepebaşı gençliği kurmak için aday olduğunu söylüyor.
GENÇ BİR MİLLETVEKİLİ ADAYI HEDEFİ
CHP İl Gençlik Kolları Başkan  adayı olan Yiğit Demirdaş ise, "İlçe gençlik kollarının, genel olarak gençlerin, siyasette etkili olmasını isteyen genç adayların hedefinde genç bir milletvekili adayı çıkarmak da var. Adaylar; “Gençlik kolları pankart assın, bayrak assın tamam bunları da yapalım ama neden kendi içimizden birinin milletvekili adayı olarak pankartını asmayalım? CHP İl Başkanımız Talat Yalaz da çok genç ve onu örnek alıyoruz. Tepebaşı ve odunpazarı ayrımı olmadan birlikte hareket ederek gençlik kollarının söz sahibi olmasını istiyoruz.” diyor.