Yaşam

Genç Bilim İnsanı Canbolat’ın sır ölümü

Eskişehirli genç bilim insanı Ahmet İhsan Canbolat, Eskişehir Asri Mezarlık Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Abone Ol

Eskişehirli genç bilim insanı Ahmet İhsan Canbolat, Eskişehir Asri Mezarlık Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. 36 yaşında hayata veda eden Canbolat, bilim dünyasında yaptığı önemli çalışmalarla tanınıyordu.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi mezunu olan Ahmet İhsan Canbolat, Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Japonya’da Tokyo Tech’te doktora çalışmalarını tamamladı. Yapay zeka ve derin öğrenme alanlarında uluslararası çapta önemli araştırmalar gerçekleştiren Canbolat, bu alanda birçok bilimsel başarıya imza attı ve genç bilim insanı ödülüne layık görüldü.

Canbolat’ın, 12 Ekim tarihinde Japonya’da hayatını kaybettiği bildirilmişti. Ancak ailesi, oğullarının intihar ettiğine inanmadıklarını belirterek, bir yıldır tehditler aldığını ve bu olayın aydınlatılmasını istediklerini ifade etti.

Cenaze törenine ailesi, yakınları, arkadaşları ve bilim dünyasından birçok kişi katıldı. Ahmet İhsan Canbolat, bilimsel kariyerindeki başarıları ve dürüst kişiliğiyle daima hatırlanacak.

Milletimizin başı sağ olsun.