Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, Enstitü Sosyal tarafından kadın öğretmenlere yönelik gönüllülük esasına dayalı bir programın düzenlenmesi üzerine gelen tepkilere sert bir yanıt verdi. Akar, bazı kesimlerin bu programdan rahatsız olduğunu belirterek, eleştirilerde Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan’ın da hedef alındığını vurguladı.

Akar açıklamasında, "Her fırsatta kadınlar arasında ilerici-gerici ayrımcılığı yapmayı ilke edinen, başörtülü kadınları kamusal alandan uzaklaştırma gayretinde olan kesimlerin geçmişteki ayrımcı ve dışlayıcı söylemleri hala devam ediyor. Küçük bir adab-ı muaşeret eğitiminden dahi rahatsız olanlar, LGBT'nin toplumu ve aile yapımızı tehdit eden düşüncelerini yaymaya çalıştıklarında bu rahatsızlığı gösteriyorlar mı?" diye sordu.

Başkan Akar, bu yasakçı zihniyetin eski Türkiye'deki baskıcı günlerin özlemi içinde olduğunu belirterek, "Gerici ve faşist zihniyetin ne toplumda ne de kamu çalışanlarımız nezdinde bir karşılığı yoktur. Bu tür söylemler, baskıcı günlere dönme hayali kuranların hezeyanlarıdır" ifadelerini kullandı.

Kazaların çoğunda motosikletliler kusurlu Kazaların çoğunda motosikletliler kusurlu

Akar, toplumda kadınların inanç ve düşüncelerine göre ayrıştırılmasına karşı çıkarak, bu tür yaklaşımların artık toplumda kabul görmediğini ve geride kaldığını belirtti.