Siyaset

Gürol Yer; “TOKİ’lerden 5 bin lira avans alıyorlar”

İyi Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı, düzenlediği haftalık basın toplantısında şehir gündemindeki konuları ele aldı.

Abone Ol


İyi Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı, düzenlediği haftalık basın toplantısında şehir gündemindeki konuları ele aldı. 

“Eskişehir parsel parsel işleme tabi durumda”
İyi Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, şehir gündemindeki konuları haftalık basın toplantısında değerlendirdi. Odunpazarı bölgesinde bulunan Yeşil Efendi Konağı’nın Hakim Evi olarak kullanılmasına ilişkin konuşan Gürol Yer, “Burada mülk sahibi konumundaki Odunpazarı Belediyesinin itiraz etmesi ve iade süreci hakkında işlemi merakla beklemekteyiz. Yani evi kiralayan kiracı, başka birine al burayı sen kullan ev sahibini boş ver durumu oluşturmuştur. Başından beri söylüyoruz Eskişehir bir şekilde parsel parsel işleme tabi durumda, bekleyelim ve sonucu görelim diyoruz.” dedi. 

“KDV konusunda verilen sözler tutulmadı”
Haftalık basın toplantısındaki diğer bir konu ise TOKİ’ydi. Konuya yönelik konuşan Gürol Yer, “Yerel seçim süreci olması ve konunun muhataplarının adaylıkları sebebiyle diğer şehirlerde o dönem mağdur olanlara çeşitli söz ve vaatlerde bulunuldu. Ancak seçim geçti ve verilen sözler hiçbir şekilde tutulmadı, insanlarımız kaderleri ve kederleriyle baş başa bırakıldılar. Geldiğimiz günde Eskişehir’de geçtiğimiz hafta iktidar partisi il başkanı TOKİ’lerin olduğu bölgeye giderek açıklamalarda bulundu ve teslimatların başladığını söyledi. Konuya hakimiyetimiz ve hak sahibi insanlarımızdan aldığımız itirazları sizler vasıtasıyla kamuoyuna tekrar buradan iletiyoruz. Aynı ihale süreci olmasına rağmen KDV ve fiyat değerlendirmesinde baz alınan 1 Nisan 2022 tarihli Maliye Bakanlığı kararı ile yeni yapılan konutlarda yüzde 10 KDV alınır kararı gereği 1 ve 2. Etaplar yüzde 1 KDV, 3 ve 4. Etaplar yüzde 10 KDV ödeyeceklerdir. Bu problem verilen tüm sözlere rağmen giderilmemiş en son Cimer’e yapılan başvuruya cevap bu yönde olmuştur.” şeklinde konuştu. 

“Yalnızca 2. Etap teslim durumunda”
Yalnızca 2. Etap konutlarının teslim durumunda olduğunun altını çizen Gürol Yer, “1. etapta bir teslim olmamış iddia ise 1. etabın en son teslim edileceği yönündedir. Teslim edilen 2. Etaplarda hak sahipleri ayrı bir sürpriz ile karşılaşmış ve TOKİ mevzuatı gereği binaların her türlü idari fiziki yöneticisi durumda olan şirket kat maliklerinden daire başı 5 bin lira avans istemektedir. Vatandaşlarımızın hem taşınma hem taksit karşılama hem yan masraflardan bunaldığımız bir durumda bu 5 bin lira istenmesi gerçekten bize bir sürpriz oldu diye yorumladıkları konu bize de ilginç geldi. Teslim işlemi yapılan 490 civarı konuttan alınacak para totalde ciddi bir rakam olarak ortaya çıkmaktadır.” şeklinde konuştu. 

“Albayrak mağdurlarla muhatap olmadı”
AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’a seslenen Gürol Yer; “Biz buradan iktidar partisi il başkanına sesleniyoruz. Sürecin başında kendisi görevde değildi ve büyük ihtimal sorunun gerçek mağdurlarıyla muhatap olamadı. Konu hakkında mücadele eden ve ses duyurmak isteyen vatandaşlarımızla bir görüşsün ve sıkıntıları ilk elden dinlesin iyi niyetini mağdur insanlarımızın dertlerinin çözme yönünde kullansın diyoruz. TOKİ konusunun bundan sonraki tüm evrelerinde sıkıntı, aksaklık ve mağduriyet yaşayan hemşehrilerimizin İYİ Parti olarak dün olduğu gibi yanlarında olacağımızı buradan beyan ediyoruz.” dedi. 

Gürol Yer, “Son sözümüz en doğal gerçeğimiz en yalın halimiz en net duruşumuz olan sözleri söyleyip sizlere iyi çalışmalar diliyoruz. Mustafa Kemalin Askerleriyiz.” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.