Gündem

Haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz!

KESK Eskişehir Şubesi, aralarında MYK üyeleri, şube yöneticileri ve üyelerinin olduğu 11 kişinin polis şiddetine maruz kalarak göz altına alınmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Abone Ol

 KESK Eskişehir Şubesi, aralarında MYK üyeleri, şube yöneticileri ve üyelerinin olduğu 11 kişinin polis şiddetine maruz kalarak göz altına alınmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

“Demokratik haklarımızı kullanmamız engelleniyor”

 KESK Dönem Sözcüsü Sertaç Durdu, “Siyasi iktidarın, kendileri gibi düşünmeyen, haksız ve adaletsiz uygulamalar karşısında demokratik itiraz hakkını kullanan, 1 milyonu aşkın öğretmeni yakından ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı eleştiri ve itirazlarımıza gösterilen tahammülsüzlük polis şiddeti ve gözaltılar ile sürdürülmektedir. En doğal ve demokratik haklarımızı kullanmamızın yasa dışı bir şekilde engellenmesi ve sendika üye ve yöneticilerimizin şiddet kullanılarak gözaltına alınması kabul edilemez.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Suç duyurusunda bulunacağız”

 Eylem alanında gözaltılar sırasında polis şiddeti ile yaralanan yönetici ve üyelere hukuk dışı müdahalede bulunulduğunu belirten Sertaç Durdu, suç duyusunda bulunacaklarını söyledi. Durdu, “Eğitim Sen, mücadele tarihi boyunca bu tür hukuk dışı müdahale ve saldırılar karşısında geri adım atmamış, bütün engellemelere rağmen eğitim emekçilerinin hakları ve taleplerini sahiplenmeyi sürdürmüştür. Kendilerini hukukun ve kanunların üzerinde sananlar şunu çok iyi bilmelidir ki, haklı taleplerimizi her türlü baskı ve engellere rağmen savunmaya devam edecek, baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz. ÖMK’nın Meclis Genel Kurulunda görüşüldüğü süre boyunca Milli Egemenlik Parkında devam edecektir.” dedi. 

“Kanun yeniden hazırlanmalı”

KESK Dönem Sözcüsü Sertaç Durdu sözlerine şu şekilde devam etti; “Buradan bizleri ısrarla duymak istemeyenlere bir kez daha sesleniyoruz; Öğretmenlik Meslek Kanunu’na öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ve öğretmenleri değersizleştiren, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarımızı zayıflatan ve öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren bir içeriğe sahip olduğu için itiraz ediyoruz. MEB gerçek bir meslek kanunu hazırlamak istiyorsa ILO ve UNESCO ortak belgesi olan; ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’ metni esas alınmalıdır. Sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik, özlük haklarını iyileştirmek amaçlanmalı, mevcut hakları koruyan, eşit işe eşit ücret ilkesine dayanan, adil ve kapsayıcı bir meslek kanunu hazırlanmalıdır.”