Eskişehir Toç Bir-Sen Şube Başkanı Yüksel Karabağ, 27 Eylül - 6 Ekim 2024 tarihleri arasında Odunpazarı Belediyesi Otopark alanında düzenlenen “Yöresel Ürünler ve Erzurum Cağ Kebabı Festivali” kapsamında yapılan gıda denetimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimler, festivalde sunulan ürünlerin sağlıklı ve güvenli olmasını amaçlıyordu.

Yüksel Karabağ, gıda denetimlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın asli görevlerinden biri olduğunu vurgulayarak, yapılan denetimde etiket bilgisi bulunmayan, üretim yeri ve içeriği belli olmayan birçok kiloluk ürüne el konulduğunu, ayrıca mevzuat kapsamında idari para cezaları kesildiğini belirtti. "Bu denetim Eskişehir halkı ve Eskişehirsporluların sağlığı içindir, vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşması için yapılmıştır," dedi.

Kadın muhtarlar şiddete karşı birleşti Kadın muhtarlar şiddete karşı birleşti

"Gıda Denetimi Siyaset Üstüdür"

Karabağ, bazı basın yayın organlarında bu denetimlerin siyasi sebeplerle yapıldığına dair çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Denetimlerin "Odunpazarı Belediyesi CHP'li olduğu için yapıldığı, iktidar partisi belediyelerine uygulanmadığı" yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti. Karabağ, "Gıda denetimi siyaset üstü bir görevdir. Bu tür açıklamalarla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün Gıda Kontrol Görevlisi arkadaşlarımızın hedef gösterilmesine asla müsaade etmeyeceğiz," ifadelerini kullandı.

Ayrıca, ülke genelinde düzenlenen tüm festivallerde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda denetimlerini eksiksiz yerine getirdiğini belirten Karabağ, gıda denetiminin kutsal bir görev olduğunu, çocuklar ve toplum sağlığını korumak için yapılan bu çalışmaların önemine dikkat çekti. Eskişehir Gıda Kontrol Görevlileri’ne teşekkür eden Karabağ, Toç Bir-Sen olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Karabağ’ın bu açıklamaları, gıda denetimlerinin halk sağlığı açısından vazgeçilmez bir görev olduğunu ve bu denetimlerin siyasete alet edilmesine izin verilmeyeceğini açıkça ortaya koydu.