Sağlık Haberleri

Hasan Hüseyin Köksal’dan TBMM’ye çağrı

Abone Ol

 Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal yaptığı açıklamada şunları söyledi; “TBMM, yeni döneme merhaba dedi. Sağlık profesyonellerinin haklı taleplerinin ivedilikle karşılanması gerekiyor.  Sağlık profesyonellerimiz, hekiminden hemşiresine, ebesinden paramediğine, aile sağlığı çalışanından tıbbi sekreterine kadar kamuda 1 milyonu aşan bir sayıdadır. Bu büyük kesimin önemli sorunları ve haklı talepleri vardır.

Talepler arasında, sağlık profesyonellerinin taban ücretinin artırılması, nöbet ücretlerinin yükseltilmesi ve gece çalışma tazminatının ödenmesi gibi hususlar öne çıkıyor. Ayrıca, sağlık çalışanlarının formalarının özel görev kıyafeti sayılması, 3600 ek gösterge düzenlenmesinden tüm çalışanların faydalandırılması, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına teşvik ödemelerinin düzenlenmesi gibi maddeler gündeme alınmalı.

Hekimlik ve sağlık hizmeti sunumunu güçlendirmek amacıyla, Sağlık-Sen olarak düzenlenen çalıştaylar ve toplantılarda alınan sonuç raporlarıyla öneriler sunulmaya devam edileceğiz. Sağlık sisteminin güçlendirilmesi için, tüm bu taleplerin dikkate alınması hayati önem taşımaktadır”