Yaşam

Haziran Böceklerinin Anatomik Yapısı ve Üremesi

Abone Ol

Dişiler oldukça büyüktür ve 40 mm uzunluğa ulaşır. Antenler küçük ve küreseldir. Erkek haziran böceği 28-30 mm uzunluğunda, geniş bir antene sahip ve 7 eklemli yelpaze şeklindedir. Gövde rengi tamamen küçük bir odacıkla kaplıdır, genellikle kırmızımsı-kahverengi zemin üzerine beyaz pullarla kaplıdır. Yumurta, ilk birkaç gün için donuk kırık beyaz ve zamanla pembemsi krem rengine dönüşür.

Yumurtlama sırasındaki yumurta yaklaşık 3mm’dir. Larva iri, etli, sarımsı ve “C” şeklindedir. İnce, seyrek tüylerle kaplıdır. Baş büyük, bal renginde ve öne eğik. Ayrıca, haziran böceği toprağı kazmak için kullanılan üç çift iyi gelişmiş bacağa sahiptir.

Haziran Böceği Larvaları Hakkında

Yetişkin larvalar 70-80 mm’ye kadar büyür, yuvada pupa ve pupa olur ve dikkatlice toprağa dokunur. Pupa 4050 mm uzunluğunda ve koyu kahverengi renklidir. Ağustos’tan Eylül’e kadar ikinci evre larva olurlar, humus yemekten kök yemeye doğru beslenmeleri gelişir. Mayıs sonu ve haziranda üçüncü dönem larvaları olurlar ve yaz boyunca tarladan beslenirler. Genellikle haziran böceği her 22,5 yılda bir yavru getirirler. https://www.hortiturkey.com/zirai-mucadele/haziranbocekleri sitesinden kolaylıkla alabilirsiniz.