Siyaset

Hiç bir çocuk kimsesiz değildir

Milliyetçi Hareket Partisi Tepebaşı İlçe Başkanlığından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili yazılı bir  açıklama yaptı.

Abone Ol

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeni ile Milliyetçi Hareket Partisi Tepebaşı Kadın, Aile ve Engellilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Reyhan Üzer yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Reyhan Üzer yaptığı yazılı açıklamada;
"Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır. 
Çocuklar bu dünyanın geleceğidir. Bir ülkenin kurtuluşu, dünyaya barışın gelmesi, dostluk ve sevginin tüm dünyaya yayılması ve daha pek çok güzellik çocuklar sayesinde var olacaktır. Hiç bir çocuk kimsesiz değildir. Onlar bir ülkenin, bir ulusun, bir dünyanın çıcuklarıdır. Sokakta aç yatan, evsiz barksız bir çocuktan tüm toplum sorumludur. Dünya üzerinde şiddet gören, aç kalan, evi olmayan, savaşlarda hayatını kaybeden, istismara uğrayan, eğitim hakkı olmayan küçük yaşlarda çalıştırılan ve pek çok olumsuzluğa maruz kalan çocuklar bulunuyor. Kendilerini savunmaya gücü yetmeyen çocuklar maalesef kötü niyetli insanların çirkin tavırlarına karşı koyamıyolar. Halbuki çocuklar ücretsiz eğitime, insanca yaşamaya, sağlıklı yaşam hakkına, eğlenmeye, dinlenmeye, kültürel aktivitelere, yaşamaya ve gelişmeye, kendileri hakkındaki konularda söz hakkına ve daha nice haklara sahiptir.
Çocuğa yönelik fiizksel ve psikolojik şiddetin son bulması yeni ve sağlıklı bir nesil yetişmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Güzel bir dünya için mutlu çocuk şarttır. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ne kadar çok bilinir ve yayılırsa, amaçladığı farkındalığa o kadar kısa sürede ulaşır." dedi.