Çevre

Hobi bahçesi sahipleri yıkıma karşı eylemde

Hobi Bahçesi sahipleri, “Organik bahçelerimiz yok olmasın, yaşatmak için destek verin.”  diyerek hobi bahçelerinin yıkımına karşı çıktı.

Abone Ol

Hamamyolu Yediler Parkı’nda toplanan çok sayıda hobi bahçesi sahibi, belediyelerin hobi bahçelerini yıkım kararına karşı basın açıklamasına katıldı. Basın açıklamasında Karadere Yaşam Kooperatifi Başkanı Necmi Koç ve Eskişehir Yaşamkent Bahçeleri Kooperatifi Başkanı Metin Tepe konuşma yaptı. Metin Tepe konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Organik bahçeler hem barınak hem de insanlara huzur ve umut veren bir sığınak haline gelebilir, buraların yıkılması yalnızca bir yeşil alan kaybı olarak görülmemelidir, olası krizlerde, afetlerde halkın geleceği için bu alanların korunması zorunludur, buraların korunması kişisel bir kazanç olarak değil, toplumsal bir değer olarak görülmeli. Bunlar,  gelecek nesillere bırakılacak bir mirastır. Doğal afetler önlenemez koruyucu önlemler almak bizim elimizdedir, güvenlik ve sağlığı korumak bizim sorumluluğumuzdur, organik bahçelerimizi yaşatmak insanımıza yapılabilecek en büyük iyiliklerden biridir. Buralar doğa ile içe içe olunan stres atılan aile ile huzurlu vakit geçirilen alanalardır elbette kanunla hepimizin önceliğidir ancak yere ekonomiye katkı sunan tarıma olan ilgiyi canlı tutan bir ekosistem olan hobi bahçeleri, betonlaşmış alanlar içinde birere nefes alma alanıdır. Hobi bahçelerini yaşatmak için destek istiyoruz. Buraları bir hobi alanı olarak göremeyelim, bu doğa dostu alanları geleceğe taşımak için destek bekliyoruz. Gelin bahçelerimize sahip çıkalım, geleceğimizi koruyalım.”

Açıklamanın ardından gökyüzüne güvercin uçurtuldu, basın açıklaması “Hobi bahçelerini yıkmayın”, “Geleceğimizi karartmayın” Sloganları ile sona erdi.