Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hayal Melodileri Resim Yarışması'nın kazananları belli oldu. Bizet’in "Carmen” operası temalı yarışmada dereceye girenler 29 Kasım Cuma günü düzenlenen tören ile ödüllerini aldı. Sergileme ödülü alan resimler 29Aralık 2024tarihine kadar Eskişehir Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde hafta içi saat 09:00-17:30 arasında görülebilir.

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Hayal Melodileri Resim Yarışması’nın ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birinci başarı ödülü Anadolu Üniversitesi öğrencisi Sena Takeş’e Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Rahmi Atalay tarafından verildi. İkinci başarı ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi İnanç Kayra Akyıldız’ayarışma resmi sponsoru AKPA Alüminyum AŞ temsilcisi Esra Kısaoğlu tarafından, üçüncü başarı ödülü ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisi Muhammed Ergün Çiçek’e Anadolu Senfoni Orkestrası şefi Murat Göktaş tarafından verildi.

Çağdaş Sanatlar Müzesi’ndeki sergi açılışına Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sn. Alper Tolga Kumtepe katılarak sergileme ödülü alan öğrencilerle sohbet etti ve sergiyi inceledi. Sergiye akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katılım gösterdi. Sergi sonrası şef Murat Göktaş yönetimindeki Anadolu Senfoni Orkestrası Carmenoperasından parçaların yer aldığıözel bir konser gerçekleştirdi. Konsere solist olarak mezzo soprano Özge Türkoğlu, soprano Bengisu Yaman Koyuncu, bas bariton Umut Kosman ve tenor Emre Akkuş katıldı. Performanslarıyla büyüleyen solistler, sanatseverlerce dakikalarca ayakta alkışlandı.


Başarı Ödülü Sahibi Öğrenci Venedik Yolunda


Yarışmada birinci olan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Sena Takeşemeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Takeş, “Bu ödülle Venedik Contemporary Fuarı’na davet aldım. Sanat dünyasının prestijli etkinliklerinden biri olan Venedik Contemporary Fuarı, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getiriyor. EMART Genç Yetenekleri güçlendirme Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarının varlığı, özel sektöründesteği ve sanatseverlerin ilgisi biz sanat eğitimi alan öğrencilerin ileriye daha umutlu bakmasına yardımcı oluyor. Çokteşekkürler” şeklinde konuştu.

Yarışmanın organizasyonunda ve yaygınlaştırılmasında paydaş olarak katkıda bulunan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gülçin Karaca ise “Güzel Sanatlar Fakültesi olarak sanat eğitimine destek olan EMART Genç Yetenekleri GüçlendirmeVakfı ile bu özel projede paydaş olarak yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin çeşitli fakültelerinden gelen kıymetli eserleri hem sanatseverlerle buluşturduk hem de öğrencilerimizin görünürlüklerine katkıda bulunmuş olduk” dedi.

I.Hayal Melodileri başarı ödül sahibi, EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı gönüllüsü Ayşegül Demir Tatar, III. Hayal Melodileri Resim Yarışması'nda genel koordinatör ve sergi küratörü olarak görev aldı. Organizasyon ile ilgili düşüncelerini paylaşan Tatar, “Bu proje, genç sanatçıların yeteneklerini sergilemeleri için benzersiz bir platform sunuyor. Daha önce ben de aynı heyecanı yaşadım ve sergileme ödülü alan herkesin duygularını hissedebiliyorum. Genç sanatçıları cesaretlendiren ve destekleyen EMART Vakfı’nın bir parçası olmak benim için ayrı bir onur ve mutluluk. İnanıyorum ki burada bulunan herkes için unutulmaz bir geceydi.” şeklinde konuştu.

Hayal Melodileri Anadolu’ya Heyecan Getirdi

Hayal Melodileri Resim Yarışması, Türkiye’deki üniversitelerin sanat eğitimi veren bölümlerinde ve eğitim fakültelerinin resim bölümlerinde lisans veya lisansüstü eğitimini sürdüren öğrencilerin heyecanla beklediği bir resim yarışması olarak dikkat çekiyor. Projenin bu yılki ayağında,Eskişehir Anadolu Üniversitesi paydaş oldu veG.Bizet’inCarmenoperasının kendisinin ya da herhangi bir bölümünün resimsel ifadeye dönüştürülmesi istendi. 

Yarışma Seçici Kurulu; Baksı Müzesi ve Baksı Vakfı kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Atalay, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya ve EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Kurucu Başkanı Serkan Şahin’den oluştu.

Yarışmaya 40 farklı üniversiteden 94 öğrenci katıldı. 3 çalışma başarı ödülü almaya hak kazanırken toplamda 30 çalışma sergilenmeye değer görüldü.

Sergilenmeye değer bulunan çalışmaların sahipleri arasında Adil Öksüz, Ahmet Hakan Akkuş, Barış Erdoğan, BehnazEbrahimi, Beren Naz Dede, Beyza Kırtıl, Beyzanur Soyer, Burak Uyanmaz, Buse Karakoyun, Cemil Arslan, Cemile Çolak, Emincan Kale, Fatma İlknur Yıldırım, Feyza Akbaş, Hamit İzmir, İclal Betül Cebeci, İclal Şimşek, İrem Karagöz Terzi, İrem Pekşen, Kenan Filiz, Mavi Melike Çatkın, Pınar Özpınar, Rabia Hazar, Sibel Uslu, Sultan Tayfur, Yusuf Peçe, Zeynep Dua Alkan gibi isimler bulunuyor.

Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı, ülke genelindeki sanat eğitimi alan öğrencilerin sanatsal üretimlerine destek vermek, ülkenin sanat ve kültür hayatına çeşitlilik getirerek katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. Vakfın kurucu başkanı Serkan Şahin’in yarışmayla aynı ismi taşıyan “Hayal Melodileri-Operaya Yolculuk” isimli bir kitabı bulunuyor.

"Keçelerin Dansı" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu "Keçelerin Dansı" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Sergi 29 Aralık 2024 tarihine kadar Eskişehir Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde saat 09:00-17:30 arasında ziyaret edilebilir.