Tepebaşı Belediyesi, iklim değişikliği özelinde pek çok konunun derinlemesine ele alındığı İklim Akademi eğitimlerine Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda devam ediyor.

İklim Akademi eğitimlerinin 5’incisi olan İklim Okuryazarlık & İnsan başlığı altında devam eden etkinlikte, özellikle bir insan hakkı sorunu olarak tanımlanan iklim değişikliği konusu insan hakları, adalet ve sağlık alanında uzman kişiler ve akademisyenler tarafından derinlemesine 2 gün boyunca ele alındı. Eğitim kapsamında atölye ve grup çalışmaları da yapıldı.

Büyükşehir’den gençler için “günaydın çorbası” Büyükşehir’den gençler için “günaydın çorbası”

Tepebaşı İklim Sözcüleri için düzenlenen, İklim Sözcülerinin iklim konusuna daha hakim olabilmeleri ve kendilerini bu konuda daha iyi ifade edebilmeleri için düzenlenen eğitimlere dışarıdan da faydalanmak isteyenler için katılımlar kabul edildi.

Eğitimin ilk gününde Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinden  Prof. Dr. Nezih Orhon, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden  Dr. Öğr. Üyesi Seda Yurtcanlı Duymaz,  TEMA’dan Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Proje Koordinatörü Onur Küçük İklim İletişimi ve Savunuculuk: Kırılganlıklar ve Haklar Boyutuyla İklim Krizi, Bir İnsan Hakları Sorunu Olarak İklim Değişikliği -Göç ve İklim, Eskişehir Özelinde İklim Savunuculuğu, İklim Değişikliği ile Mücadelede Kömürden Çıkış ve İklim Adaleti konuları ele alındı.

Eğitimlerin ikinci gününde ise ESOGÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalından Arş. Gör. Dr. Ezgi Yücel İklim Değişikliği ve Halk Sağlığı ilişkisini anlattıktan sonra, İklim İçin 350 Derneği Koordinatörü Efe Baysal tarafından iklim adaleti ile ilgili PARATA adı verilen atölye çalışması yapıldı. İklim Savunuculuğu ve Nasıl Kampanya Çalışması Başlatabiliriz konulu bir de grup çalışması yürütüldü.