Alpu Ovası’nda tehlike çanları Alpu Ovası’nda tehlike çanları

 İl başkanının tarafsız olması gerektiğini belirten Yalaz, tarafsız olmayan bir il başkanının genel seçim sonuçlarının ve uzun yıllardır süregelen iç çekişmelerin yarattığı tahribatı düzeltme imkân ve ihtimalinin bulunamayacağını söyledi. Tarafsız bir il başkanı olacağını vurgulayan Yalaz, “Gençlerimiz ve gençlik örgütlenmemiz çok önemli. Onları nitelik ve nicelik olarak geliştirmek ve desteklemek için adayım. Kadınlarımızın ve gençlerimizin örgütün en güçlü paydaşları olması için adayım. Emekçilerin haklarının en etkin şekilde savunulması için adayım. Emeklilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için en etkin şekilde mücadele vermek için adayım.” dedi.
TÜZÜK DEĞİŞİMİ DERHAL GERÇEKLEŞTİRİLMELİ
Yalaz, “Seçim sonuçları göstermiştir ki partimiz için bir şeyler ters gitmektedir. Bu kanı artık tüm örgüte yayılmıştır. Bunun önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Tüzük değişimi demokratik ve çoğulcu bir anlayışla derhal gerçekleştirilmelidir. Ön seçim örgütlenmenin her kademesi itibariyle tek yöntem olarak belirlenmelidir. Örgüt dışlanmamalı ve kendisine alternatif örgütlenmeler ile itibarsızlaştırılmamalıdır. Örgüt her şeydir ve örgütü parti işleyişinde aktif kılmak çok önemlidir.  Gerçek değişim anlayış ve kurallarda ardından da kadrolarda olmalıdır. Gelin anlayışı değiştirelim. Kadroları yenileyelim gençleştirelim.” açıklamasında bulundu.
MEVCUT İL BİNASI YETERLİ DEĞİL
Eskişehir’in Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olduğunu ifade eden Yalaz, “Bu kaleye mevcut il binamız yeterli gelmemektedir. Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi il binasının merkez ilçeler ile kadın ve gençlik kollarımızın çalışması için gerekli fiziki yeterlilikte büyüklükte bulunması gerekmektedir. Göreve gelmem durumunda Eskişehir’in yeterli büyüklükte ve daha merkezi konumda bir il binasına sahip olması için ne gerekiyorsa yapacağım.” ifadelerini kullandı. 
Yalaz, “Gençliğimin olanca ateşi ile bu ülkeye ve partime olan sevgim ve tüm aidiyetimle bu onurlu göreve talibim. Gelin birlikte umudu tekrar yeşertelim. Ben tüm şehirde terimin damlamadığı tek bir mahalle, tek bir sokak bırakmayacağımın sözünü veriyorum. Genç, dinamik, ilkelerinden ödün vermeyen ve tüm şehri kucaklayan bir ekiple huzurunuzda olacağım.” diyerek adaylık açıklamasını sonlandırdı.