Siyaset

 İşçinin gelecek güvencesi yok ediliyor

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü,Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndegörüşülen ‘İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında’ torba kanun ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere,DİSK, TÜRKİŞ ve HAKİŞ Eskişehir Temsilciliklerini ziyaret etti.

 Jale Nur Süllü, sendika temsilcileri ziyaretinde,işçi konfederasyonlarının, “ücretli kölelik sistemi” olarak nitelendirerek ortak tavırla karşı çıktığı maddelerleişçilerin, 84 yıllık kazanımlarının ellerinden alınmaya çalışıldığını;gelecek güvencelerininyok edilmek istendiğini söyleyerekemekçi haklarının korunmasında, ortak mücadelenin önemine değindi.

“İŞÇİNİN GELECEK GÜVENCESİ YOKEDİLİYOR”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Eskişehir Bölge Temsilcisi Orhan Demir ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Eskişehir Başkanı Ayşegül Durur ve sendika temsilcileri ile bir araya gelen Süllü, yasadaki maddelerle işçilerin,Anayasal haklarının gasp edildiğini söyledi. Süllü,“Belirli süreli iş sözleşmesinin ve 25 yaş altı ve 50 yaş üstü için 2 yıl süreli yapılmasının önünü açan düzenleme, kıdem ve ihbar hakkını yok edecek. 10 günden az çalıştırılan25 yaş altındakilerde,işverenceemeklilik priminin ödenmediği süre,emekliliğine yansımayacakişçi için, büyük bir hak kaybına yol açacak.Emeklilikte Yaşa Takılanlardan sonra, Emeklilikte Prime Takılan binlerce emekçi olacak. Bu bir hak gaspıdır ve kabul edilemez” dedi.

            “DERDİMİZİ ANLATMAKTAN USANDIK AMA DİNLEYEN YOK”

            İşçinin katlanarak büyüyen dertlerini merkezi yönetimin dinlemediğine dikkat çeken Dr. Jale Nur Süllü, “Sendika temsilcilerimiz ve işçilerimiz feryat ediyor. ‘Derdimizi anlatmaktan usandık ama dinleyen yok’ diyen emekçilerimiz, aldıkları düşük ücretle zaten, geçinemiyor. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması, işçi haklarında iyileştirme yapılması gerekirken,işlerinden olma korkusuylasendikasız çalışmaya mahkûm edilecekleri, toplu sözleşme hakkından yoksun kalacakları, dolayısıylaemeklerinin daha rahat sömürülebileceği bir düzen yaratılmak isteniyor. Sendika temsilcilerimizin talebi, yasaların tanıdığı haklarından geri adım atılmadan tüm işçiler için, insanca bir yaşam veadalet. “dedi.

EMEKÇİ HAKKI SİYASET ÜSTÜDÜR

Emekçilerin haklarının, siyaset üstü olduğunu söyleyerek işçi konfederasyonlarının ortak paydada bir araya gelmesinin önemine vurgu yapanSüllü,“İşçinin güvencesinin, çocuklarının geleceğinin çalındığı, adaletsiz düzenlemelerekarşı çıkan sendikalarımızınhaklı mücadelesinin yanındayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu yasa teklifinin geri çekilmesi için günlerdir mücadele veriyoruz. Bu adaletsizliğe karşı sesimizi daha gür çıkartacağız. Neezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen diyerek verdiğimiz emek hakkı mücadelesinde, saray rejiminin beceriksizliğini, istihdam yaratma aldatmacası ileişçinin sırtına yüklemesini, kabul edecek değiliz.” dedi.