Eskişehir 29 Ekim Kadınlar Derneği, 31 Mart yerel seçimlerinde seçilen kadın muhtarlara yönelik kutlama programı düzenledi.
29 Ekim Kadınlar Derneği Eskişehir Şubesi, Taşbaşı kırmızı salonda yerel seçimlerde seçilen kadın muhtarlara kutlama programı düzenledi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda, geçtiğimiz günlerde vefat eden Cunudiye Mahalle Muhtarı Sevil Ata anıldı. Programa Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Konuşmaların ardından tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. 

Ataç, “Kadın muhtar ve meclis üyelerimiz süratle artıyor”
Programa katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç konuşmasında, “Özellikle muhtarlıklarda ve meclis üyeliklerimizde kadınların süratle arttığını görüyoruz. Belediyemizde kadın çalışanlarımızın oranı yüzde 37’leri buldu. Son derece sevindiğimiz bir olay. Kadınların neler yapabileceğini açıkça her yerde ifade edeceğiz. Yeni seçilen kadın muhtarlarımıza başarılar diliyorum, güzel işler yapılacağını her zaman söylüyoruz. Kadınların elinin değdiği yerlerde her zaman iyi şeyler oluyor.” ifadelerini kullandı. 

Milli maç gururu Tepebaşı’nda yaşandı Milli maç gururu Tepebaşı’nda yaşandı

“Kadın muhtarlarımız ile şehrimizi taçlandırdık”
29 Ekim Kadınlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sibel Erenoğlu ise, “Şehrimizde Odunpazarı’nda önceki seçimlere oranla yüzde 8’den yüzde 13’e, Tepebaşı’nda yüzde 17’den yüzde 20’ye ulaşan seçilmiş kadın muhtarlarımız ile şehrimizi taçlandırdık. Şehrimizde büyük özveri ile görev yapan kadın muhtarlardan büyük bir memnuniyet var. Mahallelerinizde seçilerek kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören kadın muhtarlarımız rol model olmanızla, 2024 yerel seçimlerinde daha pek çok mahallemizde kadın muhtarların seçilmesine yol açıcı oldunuz. Şehrimizin kıymetli, özverili, çalışkan, üretken, rol model kadın muhtarlarına biz kadınlara yaşattıkları haklı gururdan dolayı teşekkürler.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: Mustafa YILDIRIM