Gündem

Kadınların Kanı Erkek Adaletin Ellerinde

Nalan Karagöz: "Kadınların Kanı Erkek Adaletin Ellerinde"

Abone Ol

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi Kadın Sekreteri Nalan Karagöz, son dönemde artan kadın cinayetleri ve cinsiyet temelli şiddet olaylarına dikkat çeken sert bir basın açıklaması yaptı. Karagöz, özellikle mevcut siyasi iktidarın kadın düşmanı politikalarının bu şiddeti körüklediğini ve cezasızlıkla ödüllendirilen faillerin cesaretlendirildiğini vurguladı.

Kadın Cinayetleri Münferit Değil” Nalan Karagöz, kadın cinayetlerinin tesadüfi olmadığını, sistematik bir sorunun parçası olduğunu ifade ederek, "Kadın cinayetleri ne tesadüf ne de münferit olaylardır. Katledilen, şiddete uğrayan her kadının sorumlusu, iktidara geldiği günden bu yana kadın düşmanı politikalarla hayatımızı kuşatmaya çalışan AKP-MHP ittifakıdır," dedi. Kadınların yaşamını tehdit eden bu düzenin, erkek şiddetine cesaret verdiğini belirten Karagöz, "Erkek şiddeti cesaretini bu yapıdan alıyor," diye konuştu.

Faillerin Arkasında Cezasızlık Var” Cezasızlık politikalarının kadın cinayetlerinin artmasındaki en büyük etken olduğunu savunan Karagöz, "Failleri cezasızlık politikaları ile ödüllendirip cesaretlendiren erkek adaletin ellerinde kadınların kanı var," sözleriyle yargının suçluları yeterince cezalandırmadığını ve bu durumun daha fazla şiddet olayına zemin hazırladığını dile getirdi.

İstanbul Sözleşmesi'ne Dikkat Çekti Nalan Karagöz, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin ardından 6284 sayılı kanunun da tehdit altında olduğunu belirterek, "İstanbul Sözleşmesi'ni bir gecede feshedenler, şimdi de kadınların kazanılmış haklarına göz dikiyor. Bu adımlar, kadın cinayetlerinin artmasında doğrudan sorumluluk taşıyor," dedi.

"Kadınlar Güvende Değil" Kadınların her gün tacize, tecavüze uğradığını ve öldürüldüğünü ifade eden Karagöz, son dönemde yaşanan vahim olaylara da dikkat çekti. "Cinayet mahalli artık sokaklar. Kadınlar, bu ülkede güvende değil," diyen Karagöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eylül ayında 34 kadın cinayeti ve 20 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Taciz, tecavüz, şiddet her geçen gün artıyor, failler ise cezasız kalıyor."

“Korkmuyoruz, Birlikte Mücadele Edeceğiz” Kadınların yaşadığı bu zorlu sürece rağmen mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirten Karagöz, "Kadınlar olarak korkmuyoruz. Bu düzene ve onun tüm kötülüklerine karşı birleşecek, mücadele edeceğiz," diye konuştu. Kadınların yaşam hakkı için verdikleri mücadelenin her alanda süreceğini vurgulayan Karagöz, "Laiklik, eşitlik, özgürlük ve adalet için her yerdeyiz. Yaşamın her alanında; sömürüye, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe karşı meydan okuyoruz," ifadelerini kullandı.

Nalan Karagöz’ün açıklamaları, kadınların maruz kaldığı şiddet ve baskılara karşı seslerini yükselttikleri bir dönemde, kadın dayanışmasının önemine dikkat çekiyor.