Siyaset

Kadınların Yaşam Hakkını Korumak İçin Mücadelemiz Sürecek!

Abone Ol

İYİ Parti’den Kadın Cinayetlerine Sert Tepki: “Kadınların Yaşam Hakkını Korumak İçin Mücadelemiz Sürecek!”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı adına yaptığı basın açıklamasıyla Türkiye’de artan kadın cinayetlerine karşı sert tepki gösterdi. Ofluoğlu, 2024 yılı boyunca 311 kadının yaşamını yitirdiğini ve son 10 gün içinde 15 kadının katledildiğini belirterek, bu tablonun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“Adalet Sistemi Kadın Cinayetlerini Teşvik Eder Hale Geldi”

Son dönemde yargı sistemindeki zafiyetlere dikkat çeken Ofluoğlu, haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin kadın cinayetlerini adeta teşvik eder hale geldiğini söyledi. Örnek olarak 2019 yılında İbrahim Köksal’ın eşi Sibel Köksal’ı öldürmesi olayını hatırlatan Ofluoğlu, bu davada katile haksız tahrik indirimi uygulanarak sadece 22 yıl hapis cezası verildiğini belirtti.

Ofluoğlu, "Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen haksız tahrik indirimi, kadına karşı şiddet suçlarında uygulanmamalıdır. Erkek katiller mahkeme salonlarında mağdurları bir kez daha öldürmektedir," ifadelerini kullandı.

Kadına Yönelik Şiddeti Bitirme Hedefiyle Çalıştay Düzenlenecek

İYİ Parti’nin kadın cinayetlerine karşı somut adımlar atmayı amaçladığını vurgulayan Ofluoğlu, İYİ Parti olarak 16-17 Kasım tarihlerinde şiddetle mücadele alanında uzmanların katılımıyla “Şiddet ve Şiddetle Mücadele Çalıştayı” düzenleyeceklerini duyurdu. Bu çalıştayın disiplinler arası bir yaklaşımla şiddetin nedenlerini belirleyip, çözüm önerileri sunmayı hedeflediğini belirten Ofluoğlu, çalıştaydan çıkan sonuçların ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını ifade etti.

“Kadınların Yaşam Hakkı Güvence Altına Alınmalı”

Kevser Ofluoğlu, kadın cinayetlerinin son bulması için toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alan, caydırıcı ve etkin politikaların acilen uygulanması gerektiğini belirtti. Ofluoğlu, kadına yönelik şiddeti besleyen toplumsal yargıların değiştirilmesi gerektiğini vurgularken, “Bu ülkenin kadınları artık yalnız değil. Adaletin sağlanması için tüm kararlılığımızla çalışacağız,” dedi.

6284 Sayılı Kanunun Etkin Uygulanması Çağrısı

Açıklamasında, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un etkin şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayan Ofluoğlu, caydırıcılığı artıracak ve adaletin sağlanmasını kolaylaştıracak düzenlemelerin infaz yasasında yapılmasını talep etti.

Ofluoğlu, İYİ Parti olarak kadın cinayetlerine karşı durmaya ve kadınların yaşam hakkını korumak için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade ederek açıklamasını sonlandırdı.