Ekim ayının “Meme Kanseri”ne dikkat çekme ayı olarak belirlendiğini anımsatan Ulucan, “Amaçlarımızdan biri de bu süreçte hastalarımıza yön verebilmek, destek olabilmektir” dedi. Hastalık ve tedavi süreçlerini yaşarken maddi sıkıntılarla da boğuştuklarını belirten Başkan İnci Ulucan, “Kanser tedavisinde hiç katkı payı alınmayacağı söylenildiği halde, bazı hastanelerde hastalardan para talep edilmektedir. Bu paralar ufak gibi görülüyor ama birkaç yerden istenildiğinde büyük meblağlar tutmaktadır. Bu da hastaları zor durumda bırakmaktadır” şeklinde konuştu.
YAŞAM BOYU YAPILMALI
Kanserle Yaşam ve Dayanışma Derneği Başkanı İnci Ulucan, derneğin Meme Kanseri’nde farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Ekim ayı boyunca Meme Kanseri farkındalığı yaratmak için; basın-yayın organlarında, ilgili merkezlerde bilgilendirme etkinlikleri yapıldığını anlatan Ulucan, “Kanserle tanışmış olsun, olmasın herkesin burada verilen bilgileri dikkatle izleyip, dinleyip kendine düşenleri yapması gerekmektedir. Bunları insanlar Ekim ayı boyunca değil, yaşadıkları sürece yapmalıdır” diye konuştu.
ERKEKLERDE DE GÖRÜLÜYOR
İnsanların kanser farkındalığı sağlamaları için yapması gerekenler hakkında da bilgi veren İnci Ulucan, şunları söyledi: “Kendi kendine meme muayenesini herkesin bilmesi ve uygulaması gerekir. İnsanlar, en ufak bir şüphede KETEM’e (Kanserde Erken Tanı ve Eğitim Merkezi), hastanelerimizin genel cerrahi merkezlerine başvurabilirler.” Meme Kanseri’nin sadece kadınlarda değil, erkeklerde de görüldüğüne dikkat çeken Kanserle Yaşam ve Dayanışma Derneği Başkanı İnci Ulucan, “Bu ayrıntı gözden kaçırılmamalıdır. Böyle bir tanıyla karşılaştığımızda doktorumuzun dediklerinden, önerilerinden dışarı çıkmadan tedavimizi sürdürmeliyiz. Bu süreç zor bir süreç ama sonunda sağlıklı halimize döneceğimizi inandığımız bir süreç; aile, çevre desteği ile moralle, sabırla atlatılabilecek bir hastalıktır Meme Kanseri” ifadelerini kullandı.
Ulucan, herkese sağlıklı bir yaşam diledi.