Eğitim

Kaos MEB’in temel politikası haline geldi!

Abone Ol

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “ Pazartesi gece yarısı  Salı günü okulların açılacağını duyurmak nasıl bir kaygının ürünüdür acaba?”diye sordu. Alkan, “Salgın boyunca, 1.5 yıldır yapması gerekenleri yapmayan siyasal iktidar ve MEB, kaos temelli eğitim politikası ile dün  20.45 de okulları açtı ve 23.00 sularında da detayları belirledi.  2 Temmuz'a kadar sürecek eğitim süreci ile kaybettiğimiz bir kuşağa karşı ne kadar MEB’in sorumluluk hissettiğini  de ortaya konmuş oldu. Tek kaygıları olan özel okulların öğrenci kayıtlarıdır. Bunun için yapıldığı apaçık bir uygulama ile  Pazartesi gece yarısı  Salı günü okulların açılacağını duyurmak nasıl bir kaygının ürünüdür acaba?

Eğitim ve bilim emekçileri her koşulda bu ülkenin çocuklarına ve gençlerine karşı sorumluluklarını yerine fedakarca getirmeye hazırdır. Bilimsel akıl ve yöntem yerine algı ile eğitim politikaları belirlenemez. Yaklaşık 1 yıldır önlemler alınsın okulları açılsın, sınavlar olmasın, okullar ve Üniversiteler ilk açılsın son kapansın diye bağırdık. Bütçe ayırın, atama yapın, velilerimize ekonomik destek verin, toplumu aşılayın dedikçe bize marjinal diyenler bu kadar bilimsellikten uzak bir kararı olumluyor. Öğretmenleri ve akademisyenleri hedef gösterilip, eğitimi bir  kaosa sürüklemenin sonucunu bu ülkenin yarınları ödüyor.

Dilekçeli eğitim ile isteğe bağlı telafi eğitimi olamaz. Eskişehir'de ve ülkenin her yerinde o sınıfta olan çocukların neye ihtiyacı olduğunu bilenler sadece ve sadece eğitim emekçileridir.  Açıklamalara göre, 6,7,10,11. Sınıflar bu yılı sadece 3 hafta ve  toplamda 6 gün okula gidebileceklerdir. Notlar zaten sisteme girildi. Pedagojik olarak mümkün olmayan bir durum ile karşı karşıya bırakıldık. Günü birlik politikanın sonucunu ülke olarak ödüyoruz. Telafi eğitimi yapılacaksa ciddi ele alınmalıdır. İsteğe bağlı; öğrencilerin ihtiyacı tespit edilmeden yapılan bir telafi programı olur mu?

Mesele sadece ders anlatmak değildir. Okullar neyi telafi edecekler? Planlanmış çeşitli yaşantılarla çocukların sosyal ilişki, duygusal bağ kurma, iletişim ihtiyaçları giderilecek midir? 2 gün yüz yüze eğitime giden öğrencilere müzik, resim ve beden eğitimi dersleri verilecek midir? Tabii ki hayır! Bu plansızlıkla telafide yine ders anlatmak ön plana çıkacak. Sınava dayalı ve özel okulları öncülleyen sistem devam edecektir. Ön hazırlık yapılmadan kervan yolda düzülür mantığı devreye girecektir.”