Toptaş: "Vatandaşın Alın Teriyle Yapılan Kamu Binaları Korunmalıdır"

Bu zamana kadar aklınız neredeydi? Bu zamana kadar aklınız neredeydi?

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, kamu binalarının vatandaşın vergileriyle yapıldığını ve bu binaların korunmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Toptaş, "Kamu binaları, vatandaşlarımızın alın teriyle yapılan ve kendisine hizmet edilmesini beklediği binalardır. Bu binalar her ne sebeple olursa olsun korunmalı, kollanmalı ve asla çürümeye terk edilmemelidir. Aksi takdirde bunun vebalini kimse kaldıramaz," dedi.

"Eski Cezaevi Binası Kaderine Terk Edildi"

Toptaş, ilçedeki eski cezaevi binasının içler acısı durumuna dikkat çekerek, "İlçemizde yıllarca kapalı cezaevi olarak kullanılan bu bina, cezaevi kapandıktan sonra korumaya alınmamış ve kaderine terk edilmiştir. Uçapark ormanlık alanının içinde bulunan bu yapının harabe hali vicdanları sızlatmaktadır," ifadelerini kullandı.

"Orman Şefliği'ne Tahsis Edilsin"

Toptaş, bu binanın çürümekten kurtarılması için önerilerde bulundu. "Tasarruf tedbirlerinin konuşulduğu şu günlerde, ilçemizdeki Orman Şefliği kiralık binada hizmet vermektedir. Ormanlık alanda bulunan bu eski cezaevi binası, Orman Şefliği'ne tahsis edilerek hem devletimiz kira vermekten kurtulmuş olacak hem de bu tarihi yapı çürümekten kurtarılacaktır," dedi.

Alternatif Çözüm Önerileri

Eğer Orman Şefliği'ne tahsis mümkün değilse, başka çözüm önerileri de sunan Toptaş, "Bu yapı belediye tarafından cezaevi müzesine dönüştürülerek ilçe turizmine kazandırılabilir. Bu da yapılamıyorsa özel teşebbüs tarafından çay bahçesine dönüştürülerek vatandaşlarımızın hizmetine açılmalıdır," şeklinde konuştu.

"Atalarımızın Mirasına Sahip Çıkmak Hepimizin Görevi"

Toptaş, vatandaşların ödediği vergilerle yapılan bu tarihi yapının çürümeye terk edilmesinin büyük bir vebal olduğunu belirterek, "Atalarımızın mirasına sahip çıkmak herkesin birinci görevi olmalıdır. İlimiz ve ilçemiz yöneticileri, bu tarihi yapıya sahip çıkarak hem bu ağır vebalden kurtulmalı hem de bu tarihi yapıyı eski hizmet verilen günlerine döndürmelidir. İlçe halkı olarak bizim de talebimiz, bu tarihi yapının bir an evvel çürümekten kurtarılmasıdır," dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM