Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantılarının 1. Birleşim 1. Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleşti.

Gençlik merkezleri gönüllü eğitmenlerini arıyor Gençlik merkezleri gönüllü eğitmenlerini arıyor

Sivri, "Tesisin yeri akla ve bilime uygun değil"

Gündem dışı söz alarak Seyitgazi yolundaki katı atık depolama tesisine yönelik konuşan AKP Grup başkanvekili Ahmet Sivri, "Eskişehir'in en büyük fay hattı bu Seyitgazi yolu bölgesinden geçmektedir. Fay hattı dikkate alınmadan bu bölgede nasıl tesis kurulur anlamak mümkün değil. Mevcut önceki katı atık tesisi   kötü koku ile bir sorun iken yeni ilave katı atık tesisi kabul edilemez. Katı atık depolama sistemine karşı değiliz ancak insan sağlığı göz önünde bulundurularak daha uygun bir yere inşa edilmelidir. Akla ve bilime uygun hareket edilmelidir. Seyitgazi yolunun hemen kenarında yer alması sebebiyle kötü bir görüntüye sahip olmaktadır. Asri mezarlığa 1200 metre mesafede, yerleşim yerlerine 2400 metre mesafede. Katı atık tesisinin yerinin doğru olmamasına tepki gösteriyoruz. Doğru yer seçiminin yapılmasını öneriyoruz. Su havzası ve fay hattının yakınında bulunması en büyük iki sorun." ifadelerini kullandı.

Ahmet Sivri'ye cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, planlar yapılırken her şey değerlendiriliyor. Bu önemli konular bilimsel anlamda da tartışılıyor. Buralar çok eskiden yapılan yerler. Şehir büyüyor gelişiyor bazen şehir içinde de kalıyor. Şehrin içinde kalmaması önemli. Mutlaka şehir geliştikçe yeni yerler düşünülecektir. Bakanlıkta uzun zaman bekleyen bir konu bu. Çok ciddi incelemeler yapıldı. İmar planları bu şekilde oluştu. Bu önerileri imar planlamadaki arkadaşlarımız dikkate alacaktır.

"Aynı hassasiyeti maden çalışmalarında da bekleriz"

Konuya ilişkin söz alan CHP grubundan Ali Haydar Çelik, "Oraya yakın oturan ve geçmişte vahşi depolama sistemi ile oradaki kokuyu iyi bilen biriyim. Çevreyi rahatsız edecek bir katı atık tesisi olmadığını biliyorum. Ahmet bey bu konuda çok samimi ise Kaymaz'daki siyanür havuzları ve son dönemde Cengiz inşaata peşkeş çekilmeye çalışılan Alpagut, Mihalgazi'deki zararı düşünerek Eskişehir'in verdiği mücadelenin yanında yer alarak samimiyetini göstermesini bekliyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.