Gündem

Katliam hazırlığına sessiz kalmayacağız!

Odunpazarı Kent Konseyi sokak hayvanları yasasına tepki göstermek için Odunpazarı Meydanı’nda toplandı.

Abone Ol


Odunpazarı Kent Konseyi sokak hayvanları yasasına tepki göstermek için Odunpazarı Meydanı’nda toplandı. 
Sokak hayvanları yasasına tepki için bir araya gelen Odunpazarı Kent Konseyi adına konuşan Başkan İsmail Kumru, “Bugün burada, sokak hayvanlarının yaşam haklarını korumak ve onlara karşı duyduğumuz sorumluluğu vurgulamak amacıyla toplandık. Önümüzdeki günlerde meclise gelmesi beklenen, sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasal düzenleme, bizler için kabul edilemez bir durumdur. Sokak hayvanları yaşam alanlarımızın doğal sakinleridir. Onların yaşam haklarına saygı göstermek, insani ve toplumsal bir sorumluluktur. Hayvanlar, sadece birer varlık değil, aynı zamanda doğanın dengesi ve ekosistemimizin önemli birer bileşenidir.” İfadelerini kullandı. 
“Koruma değil, yaşam sonlandırma yasası”
Yasaların hayvanları koruma adına değil, yaşamlarını sonlandırmayı hedeflediğinin açık olduğunu belirten İsmail Kumru, “Bu kanlı yasanın bir hedefi de yerel yönetimler ve duyarlı vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmektir. Hayvanların uyutulması, çözüm değil, bir kaçış yoludur. Gerçek çözüm, sokak hayvanlarının bakımını üstlenmek, onlara sahip çıkmak, kısırlaşma çalışmaları yürütmek ve yaşam alanlarını güvence altına almaktır. Bu nedenle, kamuoyunu bu yasaya karşı duyarlı olmaya ve sesimizi birlikte yükseltmeye davet ediyoruz. Biz, Odunpazarı Kent Konseyi ve paydaşları olarak, Alpu’da kömürlü termik santrale nasıl direndiysek, Sevinç köyünde mera alanlarını korumak için nasıl mücadele verdiysek, Atalan, tekkede nasıl dimdik durduysak sokak hayvanlarının yaşam haklarını da bu şekilde savunmaya kararlıyız.” dedi. 
“Tarih sizi unutmayacak, affetmeyecek”
Yetkililere çağrıda bulunan Kumru, “Bu yasayı hazırlayanları, destekleyen partileri, siyasileri bu toplum affetmeyecek ve tarih yazacaktır! Sizlere bir kez daha sesleniyoruz; hazırladığınız katliam yasasına karşı mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz. Katliam hazırlığına sessiz kalmayacağız! Gelin bu ayıptan dönün! Sizlerin de arasında vicdan sahibi insanlar olduğunu biliyoruz.” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.