Gündem

Kış lastikleri için kışın gelmesini beklemeyin

Eskişehir’deki sürücülerin kış gelmeden araçların kışlık bakımlarının yaptırılmadığını belirten Oto Sanayiciler Odası Başkanı Adnan Karamanlı, vatandaşların lastik bakımlarını şimdiden yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Abone Ol

Vatandaşların kış lastiklerini mutlaka taktırmaları gerektiğine dikkat çeken Karamanlı, “Kış lastikleri zemine daha iyi tutunuyor, daha yumuşak. Yola, buza daha iyi yapışıyor. Ticaride zorunlu, özeller mecburi değil diye taktırmıyor. Herkesin kış lastiği kullanması gerekiyor. Lastik bakımını da bir an önce yaptırsınlar. Önümüz kış. Hem saniyede yığılma olmaz. Biz şunu görüyoruz Eskişehir’de daha çok, kar yağmadan hiç kimse kış lastiği taktırmıyor, kışlık araç bakımını yaptırmıyor” şeklinde konuştu.

Fren bakımları çok önemli

Araçların kışın daha dikkatli kullanılması gerektiğini söyleyen Karamanlı, “Kışın mutlaka araçların motor yağını değiştirecek. Kışın mutlaka aracın silecek fırçalarını değiştirmeleri lazım. Fren bakımlarını yaptırsınlar bu çok önemli. Kışın araç kullanmalarına daha dikkat etmeleri gerekiyor vatandaşlarımızın. Ani vites değiştirmeler, gaza basma yapmayacaklar, yakınlık mesafelerini korumaları lazım. Aracın motor bakımı yaptırılırsa ileride bir arıza çıkarmaz. Şu an kışlık motor bakımı normal bir araç için 3 bin lira civarı tutuyor. Hem araç sağlıklı, yolda kalmayacak bir de 80 bin lira gibi bir masraftan kurtulmuş olacak.” dedi.