Eskişehir’in pilot il seçildiği koruyucu diş hekimliği uygulamasına şu an Eskişehir’in 6 ilçesinde başlandığını ve 0-12 yaş aralığındaki çocuklara koruyucu hekimliğin planlandığını söyleyen Ataç, uygulamanın önlenme amacıyla yapıldığını belirtti.
Ataç, “ Uygulama diş çürümeden önce dişe yapılacak florlama ve yeni çıkan süt dişlerinin oluklarını dolduracak dolgu sistemleri gibi önlemleri kapsıyor. O yaştaki çocuklarda çok fazla şekerli beslenme olduğu için çürüme oranı fazla bu yüzden ilk planda çocuklar var. İlk önce kamuda başlayacak uygulama. Şu an sadece Osmangazi Üniversitesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nde uygulanacak.” şeklinde konuştu.
Özellikle kamunun koruyucu hekimlik yapmasının daha doğru olduğunu düşündüklerini belirten Ataç, kamunun esas görrevinin tedavi etmek değil, koruyucu hekimlik olması gerektiğini düşündüklerini ifade etti. Koruyucu hekimlik uygulamasına yönelik olarak Türk Diş Hekimlerinin sürece yönelik kendilerini bilgilendirdiklerini aktaran Ataç, çürüklerin oluşmadan önce engellenmesinin devlet bütçesi adına da olumlu olacağını söyledi.
2013 senesinden beri hizmet veren Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin “Sıfır Çürük” sloganıyla başlattığı uygulamayı hatırlatan Ataç, bu uygulamanın koruyucu hekimlik uygulamasının öncüsü olduğunu sözlerine ekledi.