Asayiş

Okula bıçaklı saldırı, 4 öğretmen yaralandı

Eskişehir’de Dr. Sefa Halaç Özel Eğitim İlkokulu Ve Ortaokulu’nda bir şahıs saldırı düzenledi.

Abone Ol

 

Olayda dört öğretmen yaralandı. Okula bıçaklı bir şahıs girdiğini gören kadın bir öğretmen durdurmak istedi. Olayı gören diğer öğretmenlerin de müdahalesi ile arbede yaşandı. Bıçakla sağa sola saldıran saldırgan okuldaki diğer öğretmenlerinde müdahalesi ile etkisiz hale getirildi. Olayda arbede esnasında 4 öğretmen çeşitli yerlerinden yaralandı.

Konuyu kınamak için bir araya gelen Eğitim-Sen, Eğitim Birsen, Türk Eğitim-sen, Eğitim-İş, Hürriyetçi Eğitimsen temsilcileri ortak bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle; “Dr. Sefa Halaç Özel Eğitim İlkokulu Ve Ortaokulu’nda bugün 27 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 11.00 civarında meydana gelen üzücü olayda, okulumuzda bulunan öğretmen arkadaşlarımıza bıçaklı saldırı da bulunulmuştur. Bu üzücü olayda 4 (dört) öğretmen arkadaşımız yaralanmış saldırganın okul içerisine sokmamak için mücadele etmişlerdir. Öğrencilerin zarar görmemesi için saldırganı okula girmeden etkisiz hale getirmişlerdir.

Şiddet olaylarında toplum sıhhatini etkileyecek düzeyde artış olduğu, "Öğretmen ve öğrencilere yönelik olmak üzere, şiddet vakaları adeta toplumsal bir cinnet seviyesine ulaşmış durumdadır.

"Artık eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Öğretmenlerimiz, her önüne gelenin kolaylıkla ve cüretkârca hakaret edebildiği ya da şiddet uygulayabildiği kimseler olmaktan çıkarılmalıdır. "Öğretmene şiddeti önleyici" bir maddenin de Öğretmenlik Meslek Kanununa eklenmesini tüm sendikalar olarak talep ediyoruz.

Her zaman söylüyoruz; öğretmene verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Toplumun işte bu şuurla hareket etmesi ve öğretmenlerimize muteber bir tutumla yaklaşması gerekmektedir.

Tabii bunun yanı sıra ülkemizi yönetenlerin ve yasa koyucuların da eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artırıcı tedbirleri alması gerekmektedir. Eskişehir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bütün sendikalar olarak isteğimiz her okula bir güvenlik görevlisinin verilmesidir. Bununla birlikte okul polislerinin okullarda, özellikle öğlen aralarında bulunmaları elzem hale gelmiştir.

Diliyoruz ki, bundan sonra eğitim çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlar gereken müeyyideyle muhatap olurlar ve şiddet olaylarında yapanın yanına kar kalmaz.”