Odunpazarı Kent Konseyi Kurtuluş Mahalle Meclisi 1. Seçimli Genel Kurulu 12 Ekim Cumartesi günü Odunpazarı Kent Konseyi Ortak Akıl Merkezi'nde, “Demokrasi Mahalleden Başlar” mottosu ile gerçekleşti.

              Genel kurula Odunpazarı Kent Konseyi yürütme kurulu üyüleri olan muhtarlar ; Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Akın Yüksel , Vadişehir Mahallesi Muhtarı Aynur Öngel ve Dede Mahallesi Muhtarı Ömer Saraç’lar  katkı verdiler.

Genel kurulda, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru Divan Kuruluna başkanlık yaparak, mahalle meclisinin kuruluş amacını ve önemini vurguladı. Kumru, konuşmasında, “Mahalle meclisleri, vatandaşların yerel yönetim süreçlerine aktif katılımını sağlayarak, ihtiyaçlarını ve beklentilerini doğrudan ifade etmelerine olanak tanır. Bugün burada bir araya gelerek, hep birlikte daha iyi bir yaşam alanı yaratmak için adımlar atıyoruz” dedi. Seçimde yürütme kurulu  üyeleri belirlenerek, Kurtuluş Mahallesi’ni temsil edecek ekip oluşturuldu. Yeni üyeler, görevlerini devralarak mahalle sorunlarını çözmek için çalışmalara başlayacaklarını ifade ettiler. Ayrıca Kurtuluş Mahallesi sakinleri, mahalle meclislerinin önemini vurgulayarak, demokrasiye olan inançlarının her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.

Sivrihisar'da "Yunus Emre ile Kişilik İnşası" Konferansı Büyük İlgi Gördü Sivrihisar'da "Yunus Emre ile Kişilik İnşası" Konferansı Büyük İlgi Gördü

 

Odunpazarı Kent Konseyi, bu tür etkinliklerle mahalle sakinlerinin katılımını artırmayı ve vatandaşların birlikte hareket etme ve ortak çözümler üretme bilincini güçlendirmeyi hedefliyor.