Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘riskli alan’ ilan ederek yıkımını gerçekleştirdiği Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri, esnaf ve halkı mağdur etti. Kurtuluş Mahalle Muhtarı Akın Günyüzü, mahalle sakinleri, ve pazar esnafı seslerini duyurmak için bir araya gelerek basına açıklamalarda bulundu.

Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri’nin konum itibari ile birçok vatandaşa hitap ettiğini söyleyen Muhtar Günyüzü; “Bulunduğumuz bu alan iki buçuk yıl öncesine kadar Eskişehir'in en büyük kapalı pazaryeriydi. Büyükşehir Belediyesi tarafından, yıkılan pazarımızın yerine 1 yıl içinde yeni pazarımızın teslim edileceği taahhüt edildi. Aradan 1 yıl geçti gördük ki kazma vurulmadı. Büyükşehir Belediyesi’ne sorduk aldığımız cevap; ‘Yetki bize verilsin paramızda hazır, projemizde hazır, 8-9 ayda esnaflarımıza teslim ederiz’ oldu. Şimdi aradan 2.5 yıl geçti, önceden haftanın her günü çalışan pazar esnafı şuan haftanın 2 günü çalışıyor, 2.5 yıldır ekmeği bölünen pazar esnafı mağdur, bölge esnafı mağdur dolayısıyla mahalle halkı mağdur” ifadelerinde bulundu.

ÇEKTİĞİMİZ ÇİLE YETER

Tepebaşı iki elin sesi var çocuk korosu için kayıtlar başladı Tepebaşı iki elin sesi var çocuk korosu için kayıtlar başladı

Pazarın Çarşamba ve Cumartesi günleri İmar Sokak’ta kurulduğunu, sokak halkının bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu söyleyen Muhtar Akın Günyüzü; “Sokağımıza itfaiye, ambulans, özel çocuk eğitim araçları vb. araçlar giremiyor. Bebeği olanlar, hasta olanlar ve gece vardiyasında çalışanlar seslerden olumsuz etkileniyor. 2.5 yıldır çektiğimiz çile yeter, biraz da başka yere kurulsun. 18 Eylül Çarşamba günü araçlarımızı sokaktan çekmiyoruz” dedi.

BELEDİYE BİZİ YOK SAYSIN

Sokak halkı olarak rahatsız olduklarını dile getiren Kurtuluş Mahallesi Temsilcisi Eda Aygün “İmar Sokak halkı olarak çok zor durumdayız. Belediye 2.5 yıldır ruhsatsız olan bu pazar yerine sırf biz basın açıklaması yapacağız diye şimdi ruhsat veriyor. Bizim bu konuşmalarımızı illegal hale getirmeye çalışıyor. Belediye madem pazarcıları tamamen buraya çakılı hale getiriyor o zaman bizi yok sayıp İmar sokağı da yıksın” ifadelerinde bulundu.

KİMSENİN OYUNCAĞI DEĞİLİZ

Vatandaşın yaşadığı mağduriyet kadar durumdan mağdur olan pazar esnafı da sessiz kalmadı. Tahliye kağıtlarını imzalatıp bizi çıkardılar diyen Yusuf Terzioğlu; “Sokak halkı bizi burada istemiyor, kendilerince haklılar ama biz kimsenin oyuncağı değiliz. Yetkililer bize güzel bir kapalı pazar yeri yapmadığı sürece bizi buradan hiçbir kuvvet kaldıramaz” dedi.

Esnaf ve mahalleliyi karşı karşıya getirdiklerini dile getiren diğer pazar esnafı Hakan Aras; “Mahalleli bizden şikayetçi haklı olarak, diyorlar ki kasalarınızı koymayın otoparklarımıza girip çıkamıyoruz. Onlara diyecek hiçbir şey yok ama bizim de böyle bir alanımız var. Burası yıllardır Eskişehir’in en büyük pazar yeri. Bir an önce bizim pazarımız yapılsın. Biz suçlu aramıyoruz, biz pazarımızı istiyoruz” şeklinde konuştu.