OSB’de çok amaçlı salon projesinde sona yaklaşılıyor OSB’de çok amaçlı salon projesinde sona yaklaşılıyor

Basın açıklamasına, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Recep Taşel de katılarak destek verdi. 
KARAR HUKUKİ BİR UTANÇ OLARAK HATIRLANACAK
Basın açıklamasında konuşan Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Mahsuni Ilgın, 14 Eylül’deki davanın insanlığı savunanlar ile barbarlığı savunanlar arasında gerçekleştiğini söyledi. Ilgın, “O gün Madımak Oteli’ni kuşatanlar artık ülkeyi kuşatmış vaziyettir. Anayasa'nın 138. Maddesi; “Hakimler görevlerinde bağımsızdırlar. Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak, vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz" der, mahkeme heyetinin vermiş olduğu karar, kapkara bir leke olarak kalacak, hukuki bir utanç olarak hatırlanacaktır” ifadelerini kullandı. 
“CUMHURBAŞKANI KATİLLER LEHİNE MAHKEMEYE DAHİL OLDU”
Türkiye’deki en önemli sorunun yargının bağımsız ve tarafsız olmaması olduğunu söyleyen Ilgın, Hakimler ve Savcılar Kuruluna Adalet Bakanı’nın başkanlık etmesinin kuvvetler ayrılığı ilkesinin açık ihlali olduğunu dile getirdi. Ilgın, “Cumhurbaşkanı aleni şekilde katiller lehine mahkemeye dahil olmuştur. Bugün bin 517 hasta mahkûm cezaevlerinde tutulurken, Cumhurbaşkanı insanlığa karşı suç işleyenleri, elinde benzin bidonu taşıyanları, canlı yayında insan yakanları affederek, yalnızca tarafını belli etmemiş, aynı zaman da kendisinin Madımak Katliam davasında savcısı ve hâkimi olduğunu da ilan etmiştir” şeklinde konuştu. 
“MAHKEME HEYETİ SARAYA BİAT ETTİ”
Gerçekleşen davada zamanaşımından dolayı davanın düşmesi kararının mahkeme heyeti değil, Cumhurbaşkanı tarafından verilmiş bir karar olarak nitelendiren Ilgın, “Alınan karar Cumhurbaşkanı tarafından bizzat verilmiştir. Hayrettin Gül'ün affedilmesi ile de ilan edilmiştir. Ankara 1.Ağır Ceza Mahkemesinde oynanan tiyatroda mahkeme heyeti saraya biat ettiklerini ilan etmişlerdir. Biz sizi Kerbela’dan bu yana tanıyoruz. Biz sizi Kerbela’da da affetmemiştik, Madımak’ta da affetmiyoruz ve asla affetmeyeceğiz. 30 yıldır duruşma salonlarında, adliye binalarında her türlü zorbalığı ve zulmü reva görenler, katliama alkış tutanlardır. Alevi hareketi olarak sizin bu kararınızı tanımıyoruz. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı olmaz” açıklamasında bulundu.