Gündem

Makbul kadın tanımınıza sığmayacağız

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Hamamyolu Yediler Parkı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, kadın eğitim emekçilerine yönelik cinsiyetçi uygulamalara ve eğitim politikalarına karşı tepkisini dile getirdi.

Abone Ol

 Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Hamamyolu Yediler Parkı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, kadın eğitim emekçilerine yönelik cinsiyetçi uygulamalara ve eğitim politikalarına karşı tepkisini dile getirdi. Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Kadın Sekreteri Evrim Sabur, yaptığı konuşmada kadınların bedenlerine ve haklarına yönelik saldırılara karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

“Kadınları ve toplumu dizayn etmeye çalışıyorlar”
Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’nin, Hamamyolu Yediler Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasına CHP İl Başkanı Talat Yalaz da katılarak destek verdi. Eğitim Sen Eskişehir Şubesi adına konuşan Şube Kadın Sekreteri Evrim Sabur, konuşmasında iktidarın cinsiyetçi ve gerici politikalarının kadınları ve toplumu dizayn etmeye yönelik olduğunu belirtti. Sabur, özellikle Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ın yönetiminde olan “Enstitü Sosyal” vakfı tarafından kadın eğitim emekçilerine yönelik dış görünüm ve giyim kodları dersi verilmek istenmesini eleştirdi. Bu tür uygulamaların kadın eğitim emekçilerini hedef aldığını ve toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini derinleştirdiğini ifade etti.

“İtibarsızlaştırma politikalarının bir parçası”
Evrim Sabur, kadın eğitim emekçilerine yönelik önlük dayatması, kılık kıyafet cezaları ve şimdi de kılık kıyafet “dersi” verilmek istenmesinin, öğretmenleri itibarsızlaştırma politikalarının bir parçası olduğunu söyledi. Sabur ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda hijyen, güvenlik ve ücretsiz yemek gibi temel sorunlara çözüm üretmek yerine kadınların kıyafetleriyle uğraşmasını eleştirdi. Kadın eğitim emekçilerine yönelik baskılara karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirten Sabur, “Makbul kadın tanımınıza sığmayacağız! Bedenlerimize, yaşamlarımıza, haklarımıza yönelik saldırılara karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.