Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşılmasına ilişkin konuştu. 

 
Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'a ilişkin konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan idam cezasının yeniden gündeme getirilmesi gerekliliğini dile getirmişti. 
Yaşanan olaydan derin bir üzüntü duyduğunu ifade eden Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı, “Haksız yere bir insan bir insanı öldürüyorsa o öldüren kişi bilmeli ki ben de öldürüleceğim. Yıllarca aynı yastığa baş koymuş bir ailesini çocuğunun yanında kateden bir cani, cezaevlerinde nefes alması 8-10 sen yatıp da yeniden halkın içine karışması ne insani ne de hukuki bir meseledir. Bu kadın cinayetleri, çocuk cinayetlerinin önüne geçmek istiyorsak bu idamı geri getirmek lazım." dedi. 


Cinayetlerin yarıdan fazlası kadın cinayeti

İdamı siyasilere değil, canilere ve katillere uygulansın istiyoruz diyen Mandacı, "60, 80 darbesinde idam siyasilere uygulandı, canilere katillere uygulanmadı. Türkiye’de bin 400, bin 500 cinayet işleniyor. Maalesef bunun yarısından fazlası kadın cinayetidir. İdam  sehpaları o şehir meydanlarına kurulucak. Kadın, çocuk, haksız yere adam öldürenler, bundan sonra idam edilecek dediğiniz zaman bu sayı en alt seviyelere düşecek. Televizyonlarda kadın, çocuk cinayetlerini çocuk istismarlarını duymayacağız." ifadelerini kullandı. 

Gürol Yer; “TOKİ’lerden 5 bin lira avans alıyorlar” Gürol Yer; “TOKİ’lerden 5 bin lira avans alıyorlar”

Mecliste grubu olan siyasilere seslenen Mandacı, "İdam yasasını bir an önce meclise getirin de katliamların önüne geçelim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.