Gündem

Mithatpaşa ilkokulu müdürü öğretmenlere çocuk bakıcısı muamelesi yapamaz!!!

Abone Ol

Memur-Sen İl Temsilcisi Şube Başkanı İbrahim Akar, Mithatpaşa ilkokulu müdürü öğretmenlere çocuk bakıcısı muamelesi yaptığını iddia ederek tepki gösterdi. Akar, “Tepebaşı İlçemizde bulunan Mithatpaşa İlkokulu tam gün eğitim veren okullarımızdan bir tanesi. Yani eğitim öğretim sabah 8.00 akşam 17.00 olacak şekilde yürütülüyor.

Okulların açıldığı ilk hafta okul müdürü Fatma Akın “Eğitim öğretim bittikten sonra, 17.00'ye kadar öğretmenlere çocukların başında duracaksınız. Onlarla ilgileneceksiniz.” diye baskı ve zorlamada bulunuyor.

Planlanmış herhangi bir ders, kurs, egzersiz ya da kulüp faaliyeti olmaksızın öğretmenlere bakıcılık görevi vermeye kalkıyor.

Özel eğitime muhtaç kaynaştırma öğrencilerine ders yapması gereken öğretmenlere “Derse girmeyin.  Saat 13.00'de okula gelin. Ders bittikten sonra öğrencilerin başında durun. Beni idare edin.” diye sözlü talimatlar veriyor.

Okulun ilk haftası, norm fazlası durumda olan ve özel eğitim öğrencilerine derse girecek 3 destek odası öğretmenine ders programı dahi verilmiyor.

Öğretmenler bu duruma itiraz edip konuyu milli eğitime taşıyınca öğretmenlere daha önce 30 saat olarak verilen ders programı 30 saatten 18 saate indiriliyor.

Okul müdürü öğretmenlerin 12 saat dersini öğretmenler haklarını aradıkları için mi yoksa okul müdürünü milli eğitime şikayet ettikleri için mi ellerinden alıyor?

Okula 28 saat ders için ilk hafta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İngilizce öğretmeni olarak görevlendirilen öğretmene de yine ders vermeyip aynı şekilde bakıcılık yaptırılmak isteniyor. 

Okulda 28 saat ders ve 2 tane İngilizce öğretmeni var. Olması gereken, dersleri eşit şekilde 2 öğretmene paylaştırmak ve öğretmeni kendi branşında bu derse sokmaktır. Bugün itibariyle öğretmen okula geleli bir hafta olmasına rağmen hâlâ öğretmene ders verilmiyor.

İngilizce öğretmeni bu durumu kabul etmeyince ben milli eğitimle görüşür seni bu okuldan aldırırım diye tehdit ediyor.

Okul Müdürü Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek ilgili Şube Müdürüne bu öğretmeni okuldan alın diye istekte bulunuyor. Şube Müdürü “Yanlış yapıyorsunuz. Ders saatini paylaştırıp İngilizce öğretmenine ders vermelisiniz.” deyince ordan ayrılıp gidiyor.

Şuan itibariyle İngilizce öğretmenine hakkı olan 14 saat ders verilecek mi? Yoksa bakıcılık yapması için ısrar mı edilecek bilmiyoruz.

Okul Müdürü Fatma Akın öğretmenlere bu şekilde zorlama, baskı, mobbing ve uygunsuz davranma hakkını nereden ve kimden alıyor?

Öğretmenlere herhangi bir plan, proje, kurs ve egzersiz olmaksızın görev verme, ücret verme hakkını nerden buluyor?

Eskişehir'de aynı durumda olan diğer okullar bu uygulama için resmi kulüp faaliyet planlarını okul açılmadan yapmışlar ve dersten sonra yapılacak faaliyetleri resmiyete büründürmüşler. Bu okullar faaliyetlerini öğretmenlere tebliğ ederek okul açıldığı günden beri ders dışı etkinlikleri yürütmektedirler.

Ancak bu okulda ders dışı faaliyetler hâlâ planlanlanamamış. Öğretmenler ise usulsüz ve kanunsuz bir şekilde bakıcılık yapmaya zorlanmaktadırlar.

Öğretmenin görevi öğretmenlik yapmaktır. Sınıfta öğrencisine ders anlatmaktır. Öğretmenin görevi dersten sonra okul müdürünün kanunsuz talimatıyla çocuk bakıcılığı yapmak değildir.

Yine Okul Müdürü Fatma Akın senebaşı öğretmenler kurulu toplantısında Okul Müdür Yardımcısı Ali Atik'e kurulda belirlenen yazmanların görevini yaptırmaya kalkıyor. Müdür Yardımcısı bu benim görevim değil deyip kabul etmeyince tutanak tutturuyor.

Ayrıca daha öncesinde okul müdür yardımcısının yürütücüsü olduğu projelerden Okul Müdür Yardımcısı Ali Atik'in ismini kasıtlı olarak okul müdürü yetkisini kullanarak silen müdür yardımcısının yönetici değerlendirme sürecinde puan almasının önüne geçen e-okulda bulunan resmi bilgileri hukuksuz bir şekilde silerek Müdür Yardımcısı Ali Atik’in mağduriyet yaşamasını isteyen yine Okul Müdürü Fatma Akın’dır.

Hiçbir yönetici ya da kamu görevlisi  mevzuata aykırı iş yapma ve talimat verme hakkına sahip değildir.

Bu konuda başta Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tepebaşı Kaymakamlığı ve Eskişehir Valiliği yetkililerimize sesleniyorum;

Öğretmenlere okul açıldığı günden beri mevzuata aykırı şekilde iş yaptırmaya kalkan, öğretmenler hakkını arayıp bu yanlış uygulamaya itiraz edince onları okuldan göndermekle tehdit eden, programlarındaki dersleri elinden alarak yetkisini kötüye kullanan, mahiyetindeki personele sürekli baskı, zorlama ve mobbingde bulunan, okul açılmadan önce yapması gereken ders sonrası kulüp planlamalarını yapmayıp işi bu şekilde zor bir hale getiren Okul Müdürü Fatma Akın hakkında gerekenin yapılması için yetkililere çağrıda bulunuyorum.”