Alış-Veriş/İş dünyası

Muhasebe Programı Nedir? Neden Kullanılır?

Abone Ol

Muhasebe programı işletmelerin bütün finansal işlemlerini tek bir ortak alan üzerinden yönetmelerine olanak tanır. Otomatik ve entegre bir yazılım olan muhasebe programları, işletmedeki önemli departmanların birbiriyle senkronize bir biçimde çalışmasını sağlar.

Gelir, gider, varlık ya da borç gibi bütün finansal verilerin toplanmasını kolaylaştırır. Ayrıca bu verilerin işlenmesini, analiz edilmesini ve raporlanmasını kolaylaştırır. Böylece aradığınız bilgilere tek bir noktadan rahatça erişebilirsiniz.

Geleneksel muhasebe programları ile karşılaştırıldığında bu programlar çoğu işlemi otomatikleştirir ve tüm mali süreçlerin tek bir alan üzerinden yönetilmesini mümkün kılar.

Muhasebe Programları Ne İşe Yarar?

Muhasebe programları sahip olduğu özellikler ve işlevsel yapısı sayesinde işletmelere birçok fırsat sunar. Programlar genel olarak aşağıdaki işlemleri yerine getirir:

●       Muhasebe programları ilk olarak veri toplama ve kayıt altına alma konusunda işletmelere yardımcı olur. Gelir ve giderin yanı sıra stok gibi tüm finansal işlemleri tek bir noktada toplayarak işletmelerin işlemlerini kolaylaştırır.

●       Fatura kesme ve yönetme söz konusu olduğunda muhasebe programları oldukça işlevseldir. Tek bir yerde bütün bu işlemleri gerçekleştirmenize olanak tanır. Faturaları dijital ortamda kesebilir, programların fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

●       Stok yönetimi, muhasebe programlarında rahatça yapılabilir. Hammadde ya da yarı mamullerin giriş çıkışını görebilir, stok seviyelerini kontrol edebilir ve envanter yönetimini daha pratik bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

●       Gelir ya da gider tablosunun yanı sıra bilanço veya nakit akışı gibi finansal tablolar oluşturur. Uygulamalar, önemli verilere pratik bir şekilde ulaşmanızı sağlayarak süreci sizin için kolaylaştırır.

Vergi hesaplama noktasında da muhasebe programları işletmelere pratiklik sunar. Finansal verilerinizi analiz ederek vergi beyannamesi hazırlama noktasında size yardımcı olur.

Muhasebe Programlarının Avantajları Nelerdir?

Muhasebe programı kullanmak işletmelerin pek çok süreci daha rahat bir biçimde yönetmesine olanak tanır. Bazıları şu şekildedir:

●       Muhasebe programı kullanarak finansal verilerinizi güvenli bir şekilde kayıt altına alabilirsiniz. Böylece kağıt ya da mürekkep masrafını ortadan kaldırarak belgelerinizi kolayca saklayabilirsiniz.

●       Muhasebe programları zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Otomatik raporlama ya da fatura yönetimi gibi özellikleri sayesinde rutin işleri azaltarak verimlilik seviyelerini artırır.

●       Programlar, süreçleri muhasebe standartlarına göre yönetmenizi sağlar. Ayrıca yasal düzenlemelerle uyumlu olan uygulamalar, sürekli olarak güncel kalmanızı destekler.

●       Hataların azaltılmasını sağlayan programlar, bu sayede raporların daha doğru bir şekilde tutulmasını sağlar. Bazı rutin görevleri otomatikleştirdiği için insan kaynaklı yaşanabilecek problemlerin önüne geçer.

●       Mali analizlerin yapılmasını kolaylaştırarak strateji geliştirmenizi mümkün kılar. Finansal verileri analiz ederek performans değerlendirmeleri yapmanıza olanak tanır. Bu analizler ise daha stratejik kararlar almanızı destekleyebilir.

●       Muhasebe programı kullanan işletmeler, çoğu finansal işlemi ayrıntılı bir biçimde kontrol edebilir. Ayrıca denetleyerek yaşanabilecek istenmeyen durumlara karşı önleminizi alabilirsiniz.

●       Genellikle muhasebe programları önemli bilgileri muhafaza ettiği için yüksek güvenliğe sahip olacak şekilde yapılandırılır. Şifreleme ve erişim kontrollerine sahip olan programlarda istediğiniz bilgileri sadece istediğiniz kişilerin görmesini sağlayabilirsiniz.

Muhasebe programı kullanarak süreç yönetimini iyileştirebilir, işletmenizin finansal performansını iyileştirmeye başlayabilirsiniz.

Orka Muhasebe Programı ile Süreçleri Geliştirin

Orka, uzun yıllardır muhasebe alanında sahip olduğu tecrübe sayesinde aradığınız çoğu özelliğe ulaşmanızı mümkün kılar. Bununla beraber farklı ihtiyaçlara yönelik farklı muhasebe programları vardır. Programlar ise şu şekildedir:

●       Bilanço ve finansal tablolar uygulaması, Orka’nın önemli yazılımları arasındadır. Vergi beyannemesi hazırlamayı kolaylaştıran uygulama, işletmeler için oldukça önemlidir. Bilanço ve Finansal Tablo gibi modüllere sahip olan Orka, işletmelerin beyannamelerini hazırlamalarını kolaylaştırır.

●       Büro yönetimi de markanın işlevsel yazılımları arasındadır. Serbest meslek makbuzu kesme, gelir/gider takibi yapma, vergi beyannamesi hazırlama, raporlama ve muhtasar beyanname hazırlamanıza yardımcı olan uygulama, süreç yönetiminizi iyileştirebilir.

●       Demirbaş uygulaması, işletmenizin bütün varlıklarını rahatça yönetmenizi sağlar. En değerli varlıklarınız arasında bulunan demirbaşları bu uygulama sayesinde zorlanmadan yönetebilirsiniz. Maliyetleri kontrol altına almanızı sağlayan uygulama, verimlilik seviyenizi artırır. Bu uygulama ile işletmenizin demirbaşlarını takip edebilir, detaylı maliyet analizleri yapabilir ve envanter yönetimini gerçekleştirebilirsiniz.

Orka, farklı ihtiyaçlara göre sunduğu maliyet programları sayesinde hemen hemen her işletmeye hitap eder. Yazılımları inceleyerek sizin için uygun olana ulaşabilirsiniz.