Kaya, “6 bin liraya yaptığımız taşımada bizim elimize kalan bin lira. 3 sene önce yaptığımız nakliye evden eve nakliye işinde 2 bin liraya iş yapıyorduk. Çok güzel paralar kazanıyorduk. Şimdi 6 bin liraya iş yapıyoruz bin lira kalıyor. Yanımızda götürdüğümüz eleman da bin lira alıyor. Sürekliliği yok bu işlerin, nereye kadar gider bilmem ama çok gitmez. Çünkü yeri geliyor mazot alacak paramız yok, kalmıyor. Bu durumlara düşüyoruz.” diyerek dert yandı.
MASRAFLARIMIZ YÜZDE YÜZ ARTTI
Arabaların çoğunun yerinden kıpırdamadığını belirten Kaya, “Tüm karayollarındaki araç bakımı çok sıkıntı. Bana ne hizmet veriliyor da bu para alınıyor, hiçbir hizmet verilmiyor. Kapının ön tarafından giriyoruz diğer taraftan çıkıyoruz. Olmuyor diyor geri gönderiyor, geri getiriyor. 2 sefer gittiğimizde dosya yanıyor aynı parayı tekrar harcıyoruz. Mantıklı bir şey değil. Frenleri yaptırıyorsun 7bin, 8bin lira. Biz bunları iki sene önce 500,600 liraya yaptırıyorduk. 2,3 yıl içerisinde masraflar yüzde yüz arttı. Yüzde 65’imiz de maliyeye borçluyuz. Bandrol alamıyoruz, vergimizi ödeyemiyoruz. Hep sıkıntılıyız.” dedi.
ÖĞRENCİLERDE DE PARA YOK
Okulların açılmasına az bir süre kala öğrencilerin gelmeye başladığını dile getiren Kaya, “Nakliye için öğrencilerde de para olmadığını söyledi. Kaya, “Öğrenciler gelmeye başladı, hareketlilik var ama öğrencide de para yok. Kolilerimi taksi almadı, 200 liram var bana yardımcı olur musunuz diyor öğrenci. İnsanlarda para yok. Durum çok kötü. Bizim şu anda çift taraf asansör kurarak 15 liradan aşağı yapmamamız lazım ki para kazanalım. Vatandaşta da para yok nasıl versin. Bir ev taşınması 100 bin lira.” dedi.
Kiraların yüksek olmasının da kendilerini olumsuz etkilediğini dile getiren Kaya, vatandaşların artık evlerinden de taşınmadığını, taşındıklarında daha çok masraflarının olacağını düşündüklerini söyledi.
Nakliyeciler pahalılıktan şikayetçi
Maliyetlerin çok arttığını söyleyen Nakliyeci Hüseyin Kaya, zaman zaman mazot alacak paralarının dahi kalmadığını belirtti.
Bunlar da ilginizi çekebilir