Yeni Sendika Eskişehir Üyeleri Kahvaltıda Buluştu: Abdulbaki Tekin’den Sendika Mesajı

Eskişehir’de gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğinde Yeni Sendika üyeleri bir araya geldi. Toplantıya katılan Yeni Sendika Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Tekin, sendikanın önemine vurgu yaparak neden Yeni Sendikalı olunması gerektiğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin, sendika üyeliğinin bir hayat sigortası gibi olduğunu belirterek, çalışanların haklarını öğrenmesi, koruması ve geliştirmesi için sendikanın gerekli olduğunu ifade etti. Sendikanın, iş güvenliğinden adil ücret sistemine kadar birçok alanda çalışanların yanında olduğunu belirten Tekin, örgütlü hareket etmenin gücüne değindi.

Odunpazarı kaçak hobi bahçelerini yıkıyor Odunpazarı kaçak hobi bahçelerini yıkıyor

"Neden Yeni Sendika?"

Tekin, Yeni Sendika'nın diğer sendikalardan ayrışan bağımsız yapısına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Sendika üyeliği, arkadaş hatırı veya idari baskı ile değil, çalışanların haklarını savunmak ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yapılmalıdır. Yeni Sendika, herhangi bir siyasi partiye yakınlığı olmayan ve tam bağımsızlık ilkesine bağlı bir sendikadır. Siyaset yapmaz, boş vaatlerde bulunmaz ve sendika üyelerine hiçbir zaman risk yüklemez."

Sendika Üyeliğinin Önemi

Tekin konuşmasında ayrıca sendika üyeliğinin neden önemli olduğunu şöyle sıraladı:

  • Yasal haklarımızı öğrenmek, korumak ve geliştirmek için,
  • Eşit işe eşit ücret almak için,
  • İş garantimizi sağlamak için,
  • Örgütlü olduğumuzda daha güçlü olacağımız için,
  • Toplu sözleşme masasında işverenle daha fazla kazanım elde edebilmek için,
  • Yerelde ve genelde sesimizi daha güçlü duyurabilmek için,
  • Karşılaşılan sorunlara, baskılara ve haksızlıklara karşı güçlü olmak için,
  • Yanlış uygulamalara karşı eleştirmek yerine çözüm önerileri sunmak için.

Yeni Sendika’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısını ve Anayasa’nın 2. maddesinde belirtilen cumhuriyetin temel niteliklerini korumayı bir ilke olarak benimsediğini belirten Tekin, sendikanın milli ve manevi değerlere bağlılık gösterdiğini vurguladı.

Tekin, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yenilikçi bir sendika olarak tüm çalışanlara eşit mesafedeyiz ve her zaman demokratik ilkeler ışığında haklarını savunmaya devam edeceğiz."

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası’nın temsil ettiği tüm kamu çalışanlarının haklarını savunma misyonu ile hareket ettiğini ifade eden Tekin, sendikanın önümüzdeki dönemde daha fazla kazanım elde etmek için çalışmalarına hız vereceğini belirtti.