Odunpazarı Belediyesi, belediye personelinin kişisel gelişimi için hizmet içi eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi’ne ait kreşlerde çalışan eğitmenlere, "Okula Uyum Süreci ve Çocukların Bilişsel ve Duygusal Gelişimlerinde Ebeveyn Tutumlarının Etkileri" başlıklı bir seminer düzenlendi.

Motosikletliler sokakların güvenliğinde Motosikletliler sokakların güvenliğinde

Özel Sevinç Yılmaz Aile Danışma Merkezi uzmanları tarafından verilen seminer Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti. Seminere, Odunpazarı Belediyesine bağlı tam zamanlı kreşler ve yarı zamanlı kreşler olan oyuncak kütüphanelerinde görev yapan tüm eğitmenler katıldı.

Seminerde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Sevinç Yılmaz ve Aile danışmanı Şeyma Fırat tarafından “Okula Uyum Süreci Nedir, Okulöncesi çocuklarda okula uyum sürecinin tanımlanması, Zorluklar ve çözüm önerileri, Bilişsel Gelişim ve Ebeveyn Tutumları, Çocukların bilişsel gelişimini etkileyen ebeveyn yaklaşımları, Destekleyici ve engelleyici tutumlar, Duygusal Gelişim ve Ebeveyn Tutumlarının Etkileri, Çocukların duygusal gelişiminde ebeveynlerin rolü, Sağlıklı duygusal gelişimi destekleyen ebeveyn yaklaşımları, Ebeveyn Tutumlarının Sınıf Yönetimine Yansımaları,  Ebeveyn-öğretmen işbirliği ve Sınıf içi disiplin ve öğrenme süreci üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verildi.

Gerçekleşen seminerin öğretmenlere okula uyum süreci sırasında çocukların bilişsel ve duygusal gelişimlerini nasıl destekleyebilecekleri konusunda rehberlik etmeyi amaçladığını belirten yetkililer,aynı zamanda, ebeveyn tutumlarının bu süreçteki kritik rolünü ve bu tutumların sınıf yönetimine nasıl yansıyabileceğini incelemeyi hedeflediklerini ifade ettiler.

Odunpazarı Belediyesine bağlı kreşlerde çalışan eğitmenlere yönelik ‘eğitimlerin’ çeşitli zaman dilimlerinde devam edeceğini belirten yetkililer, “Çocuklarımız, Türkiye’nin geleceği. Onların, iyi ve kaliteli eğitim alması için çalışıyoruz. Çocuklarımıza ulaştığımız, onlara dokunduğumuz her alan bizim için kıymetli. Bu nedenle alanında uzman olan isimlerden görüş alıyor, eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimlerimiz, önümüzdeki günlerde de devam edecek” dedi.