Eskişehir’de üniversitelerin akademik takvimine göre açılmaya başlamasıyla birlikte, farklı illerden gelen öğrenciler yurtlara yerleşmeye başladı. Bala Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nun önünde yoğunluk oluşurken, aileler çocuklarını yeni eğitim öğretim yılına uğurladı.

Şehir Dışından Gelen Aileler Yoğunluk Oluşturdu

Eylül ayına girilmesiyle birlikte Eskişehir’e gelen öğrenciler, yurtlarına yerleşme telaşı yaşadı. Üniversitelerin farklı akademik takvimler belirlemesi nedeniyle, kayıt ve yerleşme süreçleri farklı tarihlere yayılsa da Bala Hatun Kız Öğrenci Yurdu önünde gözle görülür bir yoğunluk oluştu.

Açıköğretim Sistemi yapay zekâ destekli dijitalleşiyor Açıköğretim Sistemi yapay zekâ destekli dijitalleşiyor

Araç Yoğunluğu ve Duygusal Vedalar

Öğrencilerini yurtlara yerleştirmek için gelen aileler, yurt önünde kalabalık oluştururken, yol kenarına park edilen araçlar da dikkat çekti. Aileler, yeni döneme başlayacak çocuklarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşandı.

Eskişehir’de üniversitelerin eğitim takvimine göre ilerleyen günlerde de benzer yoğunlukların yaşanması bekleniyor.